Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure trvanlivé masné výrobky

Platnost od 4.7. do 31.7.


Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 14










     

Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 14

Německo, Rakousko, Polsko Německo patří mezi největší výrobce fermentovaných salámů. Pro tuto skupinu výrobků používají název „Rohwurst“, což znamená syrový salám. Do této skupiny ale řadí i fermentované netrvanlivé výrobky, jako je např. métský salám („streichfähige Rohwurst“ = roztíratelný salám). Pro trvanlivé výrobky se pak používá výraz „schnittfeste Rohwurst“ = krájitelný salám. Původem z jižního Německa, i když se vyrábí i v Rakousku a Švýcarsku, je Landjäger (Lovecká klobása). Typický pro tento fermentovaný salám je tvar čtyřhranu – ten, po naražení díla do tenkého vepřového střeva, vzniká lisováním po dobu 24–48 hodin. Výrobek má vysoký podíl hovězího masa a typickým kořením jsou pepř a kmín. NOVINKA! Kaminwurzerl original V Rakousku je velmi oblíbený fermentovaný snack Kaminwurzerl (Kominická klobása). Vyrábí se z kvalitního vepřového masa ručně dle tradiční receptury. Dílo se naráží do přírodních střívek a poté se jemně zaudí na bukovém dřevě. Výrobek se pak následně suší na horském vzduchu – během zrání ztratí až 43 % své původní hmotnosti. cena za 100 g 49,90 56,89* Asi nejtypičtějším rakouským fermentovaným salámem je Kantwurst. Vyrábí se z kvalitního vepřového masa a charakteristickou chuť mu dává směs koření: pepř, koriandr, kmín a česnek. Dílo s velikostí zrna 3–4 mm se narazí do asi 2/3 objemu střeva a takto se pak na dobu 4–6 dnů vkládá k lisování do forem, což mu dává jeho typický hranatý tvar. Poté se výrobek udí kouřem z bukového dřeva a zraje po dobu 6–7 týdnů. NOVINKA! Kantwurst cena za 1 kg 289,90 330,49* NOVINKA! Landjäger cena za 160 g 44,90 51,19* NOVINKA! Kielbasa Krakowska sucha cena za 320 g 87,00 99,18* Také u našich severních sousedů v Polsku se vyrábí celá řada výborných trvanlivých výrobků. Jedním z nich je Krakowska sucha kielbasa (Krakovský suchý salám). Tento tradiční salám se vyrábí z vybraných, nahrubo krájených kusů libového masa. Pečlivě vybraná směs koření mu dává specifickou chuť a vůni. Na řezu je salám temně červený. U nás si pod pojmem kabanos většinou vybavíme měkký točený salám, ale v Polsku se pod názvem Kabanosy skrývají tenké klobásky s výraznou kořeněnou chutí, kterou jim dodávají paprika, sůl, pepř a česnek. Kabanosy jsou uzené olšovo-bukovým dýmem, což jim dává specifickou vůni. NOVINKA! Kabanosy cena za 180 g 54,00 61,56* 14 Trvanlivé masné výrobky y cE1215_01-16.indd 14 *cena s DPH 6/20/12 1:22 PM