Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure trvanlivé masné výrobky

Platnost od 4.7. do 31.7.


Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 2










     

Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 2

JAK SE RODÍ VYSOČINA? Horeca S Základem dobrého masného výrobku je výběr kvalitního masa a jeho pečlivé opracování. Výrobky Horeca Select Black Label jsou vyráběny dle původních receptur z doby, kdy ještě nebyly rozšířeny přídatné látky, jako je tomu dnes. Díky tomu výrobky neobsahují látky zvýrazňující chuť a barvu, nepoužívají se přídatné látky pro vyztužení a žádné chemické konzervanty. Do výrobků se používá pouze přírodní koření a sůl. Všechny výrobky se vyznačují vysokým podílem masa, typickou vůní po uzení a nezaměnitelnou chutí původních výrobků. Vysočina 1967 cena za 1 kg Základem kvalitního trvanlivého výrobku je pečlivé opracování vstupní suroviny – maso je třeba zbavit veškerých šlach a blan, aby se pak jejich zbytky neobjevily na mozaice výrobku. 149,90 170,89* Po opracování se surovina nechá předmrazit. Vysočina 1967 cena za 180 g plátky Poté se v kutru vymíchá spojka, přidá se špek, hovězí maso a koření a dílo se kutruje do velikosti částic 2 – 3 mm, které pak tvoří mozaiku výrobku. 33,50 38,19* Vysočina je u nás nepochybně synonymem pro trvanlivý salám. Její historie se začala psát koncem roku 1967 v masozpracujícím závodě v Hodicích, kde tradice výroby trvanlivých salámů sahá až do roku 1926, kdy byla založena Akciová továrna na salám a poživatiny v Hodicích. Velký komerční úspěch tzv. uheráku, dováženého z Maďarska (tepelně neopracovaný trvanlivý salám s jemnou, ohraničenou kontrastní mozaikou), vedl k záměru vyrobit identický výrobek, ale tepelně opracovaný. Proto koncem roku 1967 proběhly v Hodicích první zkoušky, ze kterých vzešel salám Vysočina. Surovina na výrobu byla pečlivě vybírána a připravována a nedílnou součástí výroby původního salámu Vysočina bylo vždy zrání a sušení v přírodních sušárnách, tj. bez řízené klimatizace. Léty vytvořené mikroklima sušáren s přírodním prouděním dává výrobku neopakovatelné vlastnosti dané touto technologií. První výrobní norma na tento salám vznikla 20. 3. 1968 v Hodicích jako podniková norma Jihomoravského průmyslu masného, n. p. Brno. O deset let později byla vydána oborová norma československého masného průmyslu a od tohoto okamžiku se salám Vysočina vyráběl i v dalších závodech masného průmyslu. Turistický Turistický trvanlivý salám, jak již sám název trvanlivý napovídá, patří společně se salámem Vysočina salám 1975 k tradičním a oblíbeným „výletnickým“ masným cena za 1 kg výrobkům. Patří do skupiny tepelně opracovaných trvanlivých masných výrobků. První zmínky o tomto 90 výrobku můžeme nalézt již v padesátých letech. Výrobek byl vyráběn v zauzené podobě nebo s bí,89* 170,89* lou ušlechtilou plísní na povrchu. Z vybrané suroviny se solicí směsí a kořením se vymíchá dílo se zrnem cca 6 mm a následně se naplní do střev o kalibru 75 mm. Receptura HS turistického salámu odpovídá oborové normě československého masného průmyslu z roku 1975. Po tepelném opracování se výrobky cca 15 dnů dosušují v přírodních sušárnách s občasným douzením studeným Turistický kouřem z tvrdého dřeva. Tento tradiční způsob, trvanlivý salám užívaný v hodickém 1975 provozu od roku 1926, cena za 180 g plátky dává hotovým výrobkům nezaměnitelnou chuť 50 a aroma. 149, Dílo se narazí do propustných obalů a udí se teplým kouřem při teplotě min. 70 °C v jádře výrobku po dobu min. 10 minut. V přírodních sušárnách bez řízené klimatizace je kouř vyvíjen z otevřených topenišť a obsluha posunuje zakuřovací koše na zvolená místa v individuálně odhadovaných časových intervalech. Sušení probíhá po dobu min. 12 dní. 2 trvanlivé masné výrobky cE1215_01-16.indd 2 32, 37,05* *cena s DPH 6/19/12 12:29 PM