Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure trvanlivé masné výrobky

Platnost od 4.7. do 31.7.


Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 4










     

Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 4

Trvanlivé masné výrobky tepelně opracované Charakteristika: CO ZNAMENÁ aW (AKTIVITA VODY)? Aktivita vody vyjadřuje vodu, která je dostupná a využitelná mikroorganismy. Čím nižší je aktivita vody, tím méně se mohou mikroorganismy množit a  negativně výrobek ovlivňovat. Vyhláška č. 264/2003 Sb., pro maso a masné výrobky, pak stanovuje pro trvanlivé výrobky následující požadavky: • obsah tuku: max. 55 % • aw (aktivita vody): 0,93 a nižší • trvanlivost min. 21 dní při teplotě 20 °C Trvanlivé masné výrobky dělíme do 2 skupin: Metrová vysočina cena za 1 kg 114,00 129,96* 1. tepelně opracované trvanlivé masné výrobky • při tepelném opracování musejí mít v jádře teplotu min. 70 °C po dobu min. 10 minut (tzv. uzení teplým kouřem), po tepelném opracování se výrobky suší a zrají 2. tepelně neopracované (fermentované) trvanlivé masné výrobky • se startovací kulturou nebo bez • jsou uzeny pouze studeným kouřem o teplotě 20 °C, poté se suší a zrají Vysočina GOLD cena za 1 kg 109,00 124,26* POZOR NA NAPODOBENINY! I když legislativa nepřipouští používání zdrobnělin a přívlastků, které by zákazníka mohly uvést v omyl, stále se na trhu vyskytují výrobky, které se na první pohled tváří jako trvanlivé, ale nesplňují požadavky na kvalitu. Pozor tedy na různé vysočinky a turisty. Při koupi si pečlivě prostudujte etiketu – na které musí být označení, že se skutečně jedná o trvanlivý výrobek. Vysočina bal.: 3× 290 g cena za 290 g 34,90 39,79* 4 trvanlivé masné výrobky cE1215_01-16.indd 4 *cena s DPH 6/20/12 4:11 PM