Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure trvanlivé masné výrobky

Platnost od 4.7. do 31.7.


Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 5










     

Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 5

Turistický trvanlivý salám cena za 1 kg 99,90 113,89* JAK SI VYBRAT KVALITNÍ TRVANLIVÝ VÝROBEK? - konzistence – musí být soudržná, pružná až tuhá - vypracování – mozaika nesmí být rozmazaná - vzhled – řez musí být lesklý a hladký, bez povázek a jiných tuhých částí - vůně a chuť – mírně slaná, kořeněná dle druhu výrobku, vůně po uzení - název – trvanlivý výrobek Selský salám PROCES SUŠENÍ TRVANLIVÝCH MASNÝCH VÝROBKŮ cena za 1 kg 87,50 99,75* Proudění vzduchu v zakuřovací komoře V zakuřovacích komorách, kde jsou udírenské vozíky s navěšenými salámy umístěné zpravidla po dobu prvního týdne, přichází klimatizovaný vzduch (a ve zvoleném intervalu i udírenský kouř) z trysek v horních bočních řadách s orientací kolmo dolů. Vzduch proudí k podlaze komory, poté prochází udírenskými vozíky zase směrem nahoru a je odsáván z komory kanálem umístěným uprostřed stropu (obr. 1). Průnikem přes navěšené salámy se vzduch postupně zvlhčuje, a tím klesá jeho schopnost vysoušet povrch výrobků. Spodní řady s navěšenými produkty se proto vysuší více a rychleji než horní řady. Tento rozdíl se vyrovná ve zracích komorách, kam se salámy stěhují přibližně po sedmi dnech od začátku výroby. Pro větší zrací komory se využívá odlišných systémů proudění vzduchu (viz obr. 2). Přívodními kanály (označené +) proudí vzduch horizontálně a prochází nejprve horními patry salámů směrem dolů. Nejvíce se suší vrchní řady udírenských vozů. Po průniku komorou je vzduch odveden do klimatizační jednotky, kde probíhá jeho úprava (teplota, relativní vlhkost vzduchu). Tímto systémem je zaručeno rovnoměrné vysušení salámů v jednotlivých rovinách udírenských vozů. (zdroj: fa Vemag, SRN) Proudění vzduchu ve zrací komoře se systémem kombinovaných kanálů (zdroj: fa Vemag, SRN) Vysočina maxi cena za 1 kg 109,90 125,29* Trysky na přívod vzduchu v zakuřovací komoře Zrací komory pro sušení trvanlivých masných výrobků *cena s DPH cE1215_01-16.indd 5 trvanlivé masné výrobky 5 6/20/12 1:16 PM