Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure trvanlivé masné výrobky

Platnost od 4.7. do 31.7.


Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 6










     

Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 6

Trvanlivé masné výrobky fermentované CO JE FERMENTACE? Fermentace (kvašení) je způsob konzervace potravin působením mikroorganismů, zejména žádoucích bakterií mléčného kvašení, za příznivých fyzikálních vlivů. Celý proces probíhá za přísně kontrolovaných podmínek. Metrový poličan cena za 1 kg 129,90 148,09* Sada Kmotr cena za 500 g 74,90 85,39* CO JSOU A K ČEMU SLOUŽÍ STARTOVACÍ KULTURY? Startovací kultura používaná při výrobě fermentovaných salámů je směs bakterií mléčného kvašení, podobných těm, které se používají při výrobě kysaných mléčných nápojů. Jedná se o kmeny, které byly izolovány z tradiční mikroflóry přítomné při výrobním procesu. Startovací kultury se používají čím dál více i v zemích s tradiční výrobou fermentovaných salámů, jako jsou Maďarsko či Itálie. Důvodem pro použití startovací kultury je zajištění bezpečnosti a standardnosti výrobků – celý proces je pod kontrolou. Startovací kultury omezují růst nežádoucích mikroorganismů, které mohou způsobit kvalitativní nebo zdravotní nebezpečí. Vhodný výběr startovací kultury rovněž výrazně ovlivňuje chuť, vůni a barvu výrobku. Některé používané kultury mají také probiotický efekt, který blahodárně působí na zažívací trakt. Druhou kategorií používaných kultur jsou plísňové kultury. Používají se pro speciální salámy především ve Středomoří a v Maďarsku. Vhodně zvolená kultura zajistí krásný celistvý vzhled výrobku a zároveň se výrazným způsobem podílí na jedinečné chuti a vůni těchto výrobků. Salám Pikante, Salám Pepé a Lovecký salám XXL cena za 1 kg 134,90 153,79* 6 trvanlivé masné výrobky cE1215_01-16.indd 6 *cena s DPH 6/19/12 12:37 PM