Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Potraviny, nápoje

Platnost od 18.7. do 31.7.


Potraviny, nápoje - strana 14










     

Potraviny, nápoje - strana 14

HOVĚZÍ MASO JE OBLÍBENÉ PŘEDEVŠÍM PRO SVOU INTENZIVNÍ CHUŤ. VHODNOU KUCHYŇSKOU ÚPRAVOU VŠAK MŮŽETE JEHO VÝJIMEČNÉ VLASTNOSTI JEŠTĚ ZDŮRAZNIT. Steak pro náročné H ovězí je z kulinářského hleediska velmi všestranné. Zvoolíte-li ke kuchyňské úpravě ě vláknitý flank steak, nebudete litovat. Široký kus plochého svalu ze e spodní části nízkého roštěnce nabízí nečeekané chuťové zážitky – stačí jen respektoovat doporučený postup přípravy. Správně vyzrálé kvalitní maso můžete e bez obav skladovat ještě tři až čtyři dny y v ledničce. Pokud jste zakoupili vakuově ě balené hovězí, nezapomeňte obal zhruba a hodinu před zpracováním masa otevřít, , aby se hovězí mohlo „vydýchat“. TIPY KUCHAŘE 1 2 Listové saláty nekrájíme, ale směrem od žebra trháme. Salát tak zůstane křehký. Ze speciálních steakových mas se neodstraňuje tuk, neboť se podstatnou měrou podílí na výsledné chuti. 3 Po upečení necháme steak ještě aspoň 4 minuty odpočinout, aby se maso zatáhlo a nevytekla z něho při krájení všechna šťáva. 14 Akceptace platebních karet cS1216_01-16.indd 14 Flank steak s lilkovým pyré a salátem (4 PORCE) INGREDIENCE ◗ 800 g hovězího flank steaku ◗ 40 g extra panenského olivového oleje ◗ 8 g soli Maldon ◗ 600 g lilku ◗ 200 g brambor (varný typ C) ◗ 40 g másla ◗ 16 g česneku ◗ 200 g hrubozrnné soli ◗ 40 g rukoly ◗ 40 g salátu – dubový list ◗ 40 g žluté čekanky ◗ 10 g citronu Do gastronádoby nasypeme hru bozrnnou sůl, na ni položíme neoloupané brambor y a lilky nakrojené na povrchu a pečeme doměkka na 180 °C (cca 90 minut). Po upečení plody vydlabeme. K takto získané hmotě přidáme lisovaný česnek a olivový olej a rozmixujeme. Ochutíme solí a nakonec zjem níme vmícháním vychlazeného másla. Upečené slup ky lilku nakrájíme na drobné kostičky a použijeme je jako vložku do pyré. Omyté saláty natrháme na středně velké kusy. Z citronové šťávy, olivového oleje a soli met lou vyšleháme dresink – listy salátu jím ochutíme až těsn ě před podáváním. Maso osušíme papírovou utěr kou a na suché pánvi opečeme vcelku ze všech stran tak, aby se „zatáhlo“ na povrchu. Poté stáhneme tepl ou pánev z plotny, necháme na ní roztéci máslo, osolíme je solí Maldon a přelijeme jím opečený flank steak. Následně položíme maso na pekáč s mřížkou a dopékáme je v předem vyhřáté troubě na 150 °C asi 15 minut. Na talíř naklademe lilkové pyré . Flank steak vždy jedním tahem nakrájíme na tenk é plátky, pokapeme kvalitním olivovým olejem a pos ypeme solí Maldon. Doplníme ochuceným listovým salátem. i na čerpacích stanicích www.makro.cz 2.7.12 15:28