Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Ryby, výprodej oděvů

Platnost od 17.7. do 23.7.


Ryby, výprodej oděvů - strana 2










     

Ryby, výprodej oděvů - strana 2

ČERSTVÉ RYBY Na ryby Na DO GLOBUSU Na rybím trhu Představte si velký rybí trh, kde jsou k dostání všechny druhy ryb, i ty, o kterých jste nikdy neslyšeli.Tak nějak se dá mluvit o rybích burzách, kde nakupují ryby pro naše zákazníky vyškolení pracovníci našich dodavatelů. Ryby na burzách jsou v prostředí chlazených skladů, kde nákupčí zkoumají jejich kvalitu a hodnotí ji. Poté následuje dražba, odkud si „odvážíme“ ryby, splňující nejvyšší kritéria čerstvosti a kvality.Takové ryby vyhovují náročným požadavkům našich zákazníků a jsou základem kvalitní a zdravé gastronomie. OCHUTNÁVKA ČERSTVÝCH RYB Z GLOBUSU VÝCH Přesvědčte se sami a přijď te na ochutnávku čerstvých ryb. Ochutnávka TRESKY SVĚTLÉ a OKOUNA NILSKÉHO přímo u nás v hypermarketu Globus. Termín: 20.-22. července Jedině čerstvé ryby Nikdo z nás se nechce nechat nachytat a kupovat ryby, jejichž kvalita pokulhává.Víte, že obsah nasycených Omega 3 kyselin v rybách rapidně klesá už po třech dnech od zabití? Abychom měli jistotu, že kupujeme to nejlepší, je dobré si zafixovat postup, jak ryby vybírat. Čerstvá ryba má pružné až elastické maso. Když do něho zatlačíte prst, maso se po chvíli samo vypne. Oči čerstvé ryby jsou vypouklé a lesklé, žábry jsou červené. Ryba je pokryta jemným slizem a voní po vodě. 2 Odkud do Globusu „PŘIPLAVALY“ Z velké části ryby pochází z rybích farem, některé ryby se zásadně loví jako divoké. Ať už si koupíte rybu mraženou, rybu v konzervě nebo rybí výrobek, vždycky se dozvíte, odkud daná ryba pochází. Od roku 2001 existuje nařízení, díky kterému je na každém rybím produktu kódem nebo textem vyznačeno, kde byla ryba vylovena. Takzvaných FAO oblastí je celkem 19. Tyto kódy slouží jako informace o původu ryb, a je tak snazší udržet jejich vysokou kvalitu. RECEPTURA CARPACCIO Z TUŇÁKA S NÁDECHEM EXOTIKY 450 - 500 g tuňáka vcelku 2 stroužky česneku 2 šalotky 2 lžíce petržele zázvor (2cm) pažitka kopr olivový olej sojová omáčka Postup: Při nákupu ryby dáváme přednost nižšímu kousku, spíše z koncové části t tuňáka. To umožní krájení velmi tenkých p plátků. Před přípravou uložíme zakoupený k kus na 30 minut do mrazáku. Připravíme s si velký servírovací talíř, pokapeme jej o olejem, posypeme hrubou solí a hrubě m mletým pepřem. Na něj pokládáme plátky t tuňáka. Nakrájíme česnek na tenké plátky, n nasekáme jemně petrželku a nastrouháme z zázvor. Smícháme, zalijeme olivovým o olejem, přidáme pár kapek sojové omáčky a a necháme postát 5 minut. Pak směsí r rovnoměrně přelijeme plátky tuňáka. N Nakonec posypeme nakrájenou šalotkou a a zdobíme snítkami pažitky a kopru. Brno, Chomutov, Pardubice Čerstvé a chutné ryby jsou snem každého, kdo má rád kvalitní gastronomii. Díky široké nabídce není problém si na čerstvé rybě pochutnat kdykoliv. Hypermarket Globus na období léta připravil nabídku z výběru těch nejlepších. V Globusu najdete pražmu, mořského vlka, tuňáka, ale i makrely nebo siveny a řadu dalších.