Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Ryby, výprodej oděvů

Platnost od 17.7. do 23.7.


Ryby, výprodej oděvů - strana 3










     

Ryby, výprodej oděvů - strana 3

Brno, Chomutov, Pardubice PRAŽMA MOŘSKÉ RYBY Pražma, neboli mořan, patří mezi nejprodávanější ryby v Česku. Nejčastěji se setkáte s pražmou královskou a pražmou růžovou. Maso je velmi chutné, podobné masu mořského vlka, k oblíbenosti přispělo i to, že má velmi málo kostí. Pražma je dostupná po celý rok, ale nejlepší maso má v období od července do října. Tuto rybu jistě znáte ze svých dovolených, její domovinou je totiž Středozemní moře. K ČEMU SE HODÍ Menší ryby se hodí ke smažení nebo pečení vcelku, třeba i v solné krustě.Větší kusy je lepší filetovat. Jsou oblíbenou pochoutkou na grilu. Makrela je rozšířená od Norska po Maroko, ve Středozemním a Černém moři. MAKRELA Makrela je u nás velmi známou a oblíbenou rybou. Její maso má typický, nezaměnitelný charakter. Maso dobře vstřebává specifickou chuť kouře, proto makrelu známe především jako uzenou. Přestože se jedná o dravou rybu, její maso je relativně tučné a je tedy zdrojem Omega 3 kyselin, prospěšných pro srdce a krevní oběh. Obsah tuku v mase se pohybuje od 3 % na jaře do 30 % na podzim. K ČEMU SE HODÍ Při uzení makrely můžete experimentovat s druhy dřeva. Hodí se ale i pro smažení, dušení v troubě a grilování. Mořský vlk se vyskytuje od pobřeží jižního Norska po Senegal, v Středozemním i Černém moři. MOŘSKÝ VLK Maso mořského vlka, nebo-li morčáka, má charakteristické aroma, díky kterému se těší velké oblibě. Jemné a bílé maso se proto nedoporučuje kořenit, aby nezanikla jeho jedinečná chuť. Výhodou je malé množství kostí. K ČEMU SE HODÍ Doporučujeme upravovat vcelku a jen střídmě dochucovat. Výborný je v solné krustě, ale je vhodný i ke smažení, dušení, nebo pečení. Při úpravě na grilu doporučujeme použít panenský olej ve spreji. Dobře se aplikuje a nestéká. TUŇÁK Pevné, tmavě červené maso dělá z tuňáka jednu z nejoblíbenějších ryb na světě. Mírně slané maso se svou jemností podobá telecímu, může připomínat marcipán. Tmavší maso z tuňáka je méně tučné, naopak světlejší barva masa naznačuje vyšší obsah prospěšného Omega 3 tuku. Tuňák žlutoploutvý dorůstá až 2 metrů a váží až 300 kilogramů. ikový Balsam ocet eji ve spr ský Panen j vý ole olivo eji ve spr 100 ml 69,90 Kč Je rozšířen v Atlantickém oceánu, Středozemním a Černém moři a v chovech v Japonsku. 100 ml 69,90 Kč č K ČEMU SE HODÍ Filety se hodí na smažení, grilování a k přípravě steaků. Ze syrového masa se dá dělat sushi, tatarský biftek, dobré je také jako carpaccio.Tenké plátky carpaccia výborně chutnají s balsamikovým octem. 3