Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure

Platnost od 7.3 .2018 do 3.4 .2018


Epikure - strana 11
















































     

Epikure - strana 11

profi TIPY MICHAL BARTÁK šéfkuchař a majitel Studia Divoká vařečka „Levnější části jehněčího, jako je plec nebo krk, rád zpracovávám ve formě ragú. K mým oblíbeným patří varianta se zeleninou a zakysanou smetanou – recept je jednoduchý na přípravu a suroviny, velice chutný a navíc neobsahuje lepek. Jako přílohu doporučuji kvalitní bílé pečivo nebo bramborové pyré.“ DELIKÁTNÍ CHUŤ Jehněčí maso pochází ze zvířat starých do jednoho roku, která se živí převážně mateřským mlékem, čerstvou pastvou, případně speciální krmnou směsí. Jejich maso je jemně vláknité a křehké, barva se s ohledem na věk pohybuje od světle růžové po červenou. Exkluzivní lahůdkou jsou mladá mléčná jehňata stará maximálně šest měsíců, která byla krmena výhradně mateřským mlékem a jejichž maso je velmi jemné, šťavnaté, má světle narůžovělou barvu a stačí mu kratší doba tepelné úpravy. Jehněčí kýta bez kosti HRUDÍ • • • • Jehněčí hrudí patří k opomíjeným částem, přesto ukrývá velký kulinářský potenciál – je však potřeba počítat s delší dobou tepelné úpravy. Díky vyššímu obsahu tuku má výraznější chuť a i po delší tepelné úpravě zůstává šťavnaté. Ideálně se hodí do gulášů, perkeltů a dalších dušených pokrmů, využít je lze také na polévky. Vykostěné a na plát rozkrojené maso se připravuje jako roláda nadívaná například špenátem, slaninou nebo bylinkami. původ: Nový Zéland vakuově baleno bal.: cca 1,5 kg cena za 1 kg 279,00 320, 85* Jehněčí hřebínek • • • • KRKOVICE Krkovice se odděluje od hrudí a hřbetu a poskytuje šťavnaté a oproti jiným částem tučnější maso. Je dostupné jak vcelku s kostí, tak vykostěné a naporcované na menší části. Vykostěná krkovice se uplatní při přípravě dušených pokrmů, jako jsou guláše, perkelty či karí. Vynikající je na minutky a grilování, můžete ji i upéct vcelku. Díky vyššímu obsahu tuku má maso výraznější chuť a kromě tradičního rozmarýnu nebo česneku se k němu hodí i aromatičtější koření v orientálním duchu. původ: Nový Zéland vakuově baleno bal.: cca 700 g cena za 1 kg 619,00 711, 85* Jehněčí kolínko zadní • • • • původ: Irsko vakuově baleno bal.: cca 1,2 kg cena za 1 kg 279,00 320, 85* KOLÍNKO Jehněčí kolínka pocházejí z přední části (plece) nebo zadní části (kýty). Chuť kolínka je intenzivnější a vzhledem k vysokému podílu vaziva je nejlepší dlouhá tepelná úprava dušením nebo pečením, během níž maso změkne a zkřehne. Vykostěné a nakrájené koleno můžete použít do dušených směsí se zeleninou, zadní kolena s kostí je možné naporcovat a připravit na grilu ve formě steaků. Z předního kolínka uvaříte výborný vývar či masitou polévku. MRAŽENÉ • původ: Nový Zéland • bal.: 1 kg (IQF) • cena za 1 kg 349,00 401, 35* facebook.com/makro.cz cE1806_06-11.indd 11 mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ nahledy-detaily2017.xml nahledy-detaily2018.xml noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Jehněčí T-Bone instagram.com/makro_cr 11 21.02.18 11:50