Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure

Platnost od 7.3 .2018 do 3.4 .2018


Epikure - strana 30
















































     

Epikure - strana 30

KOLEM KUCHYNĚ TIP Mezi profesionálními cukráři jsou oblíbené tenké silikonové nebo teflonové podložky, které se pokládají na pečicí plech, chrání ho před znečištěním a současně urychlují pečení. Nemusejí se potírat tukem ani vysypávat moukou, žádné pečivo se na ně nepřilepí, plech zůstane čistý a podložka se jednoduše otře papírovou utěrkou. Antiadhézní povrch Teflonová nebo jiná vrstva s antiadhézními, tj. nepřilnavými vlastnostmi se nanáší většinou na hliník. To znamená, že pečicí formy s touto úpravou jsou velmi lehké a hodí se do všech typů trub – elektrických, plynových i horkovzdušných. Peče se v nich bez vymazávání, výborně se vyklápějí a před dalším použitím je stačí pouze zlehka vytřít papírovou utěrkou. Jsou ideální volbou pro drobné a ostřejší tvary, jako jsou košíčky, bábovičky, malé dortíčky či vánoční a velikonoční motivy. Pokud je antiadhézní povlak opravdu kvalitní a dostatečně silný, mohou se tyto formy mýt v myčce. TŘENÉ TĚSTO TĚSTO SE HODÍ K PŘÍPRAVĚ NEPŘEBERNÉHO Nerezavějící ocel MNOŽSTVÍ MOUČNÍKŮ – BÁBOVKY, BUBLANINY, Z tohoto materiálu se vyrábějí zejména ráfky bez dna pro nižší piškotové korpusy. Mohou mít tvar srdce, hvězdy, kopretiny, podkovy apod. Postupně se zmenšující kruhy pak umožňují vytváření poschoďových dortů. Nerezavějící ocel se používá také k výrobě srnčího hřbetu, nízkého věnce a jiných tvarů, z nichž se korpus vyklápí a které se před použitím musejí vymazat a vysypat. Velmi praktické jsou varianty s antiadhézním povrchem – není nutné je vymazávat, tvar se z nich dobře vyklápí a těsto se peče při nižších teplotách, což snižuje riziko připálení. Bonusem navíc je velmi snadná údržba. OVOCNÝCH ŘEZŮ, BISKUPSKÉHO CHLEBÍČKU A JE TAKÉ OBLÍBENOU VOLBOU PŘI PEČENÍ VELIKONOČNÍHO BERÁNKA. 250 g polohrubé mouky 160 g krupicového cukru 20 g vanilkového cukru ½ prášku do pečiva 3 vejce 200 ml mléka 120 g másla PŘÍPRAVA Kypřicí prášek prosijeme do mouky a opatrně oddělíme žloutky od bílků. V misce důkladně utřeme máslo s cukrem a žloutky a poté střídavě přidáváme mouku a mléko, dokud nevznikne polotekuté těsto. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pozvolna pečeme. TIP Příprava třeného těsta nezabere mnoho času, jistým rizikem však je, že se může velice snadno srazit. Všechny ingredience by proto měly mít pokojovou teplotu, aby nedošlo k oddělení tuku v másle. Teplota pečení by neměla přesáhnout 180 °C. MAKRO tip V MAKRO NAJDETE MNOHO DRUHŮ PEČICÍCH FOREM V RŮZNÝCH VELIKOSTECH I MATERIÁLOVÝCH PROVEDENÍCH. PŘIJĎTE SI VYBRAT! 30 cE1806_01-32.indb 30 WWW.EPIKURE.CZ 20.02.18 11:44