Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Občerstvení v kanceláři

Platnost od 1.8. do 30.9.


Občerstvení v kanceláři - strana 7










     

Občerstvení v kanceláři - strana 7

Novinky v sortimentu: Instatní káva S kofeinem Bez kofeinu Technologie výroby instantní kávy Z čerstvě uvařené kávy se pomocí odpaření vody vyrábí kávový extrakt. Ten je následně průmyslově zpracován na instantní kávu. Toho je dosaženo dvěma metodami: Filter coffee Sušení sprejováním – spray drying Během sušení je kávový koncentrát společně s horkým vzduchem vstřikován do vysoké věže. Díky vháněnému horkému vzduchu se voda vypaří a  na  dno věže pak dopadne pouze sušený kávový extrakt (prášek). Tato technologie má své nesporné výhody v  rychlosti a  jednoduchosti, rovněž se snižují náklady na  výrobu kávy. Pozitivní je také lepší rozpustnost i vzhled kávy. Sušení mražením – freeze drying Při této technologii se kávový koncentrát zmrazí na  teploty kolem -40 °C. to způsobí, že částečky vody v koncentrátu zkrystalizují. S využitím sublimace je led následně extrahován ze zmražených granulí a  vzniká káva typického krystalkovitého tvaru. metoda zmražení je náročnější na energii, a tím i nákladnější. Odměnou spotřebiteli je však zachování tolik ceněného aroma. Doplňkový sortiment Rioba Veškerý sortiment Rioba najdete na následujících stránkách tohoto katalogu. cC1120_001-010.indd 7 26.8.11 15:04