Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 1.8. do 14.8.


Čerstvé potraviny - strana 11










     

Čerstvé potraviny - strana 11

Grilovaná vepřová žebírka, ananasovo-mangové chutney a pečené brambory Suroviny na 10 porcí: Název položky Vepřová žebra Horeca Select cibule Mrkev Celer bulva Horeca Select pepř černý, celý Horeca Select nové koření, celé Horeca Select bobkový list Sůl Chilli paprička Česnek Med Drcená rajčata Olej stolní Mango čerstvé Ananas čerstvý Cukr třtinový Brambory Bílé víno Horeca Select petrželová nať hladkolistá Škrob bramborý Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2400 g 172,56 Kč 150 g 2,09 Kč 120 g 1,91 Kč 120 g 1,67 Kč 1g 0,30 Kč 1g 0,35 Kč 1g 1,07 Kč 30 g 0,13 Kč 20 g 5,98 Kč 20 g 1,12 Kč 100 g 11,10 Kč 100 g 2,29 Kč 50 g 2,05 Kč 300 g 35,88 Kč 300 g 6,57 Kč 100 g 4,77 Kč 1500 g 13,35 Kč 100 ml 15,20 Kč 30 g 5,97 Kč 2g 0,25 Kč 26,91 Kč Cena za jednu porci**: Obtížnost: 2h • Příprava žebírek: Do hrnce dáme očištěnou, na hrubé kusy nakrájenou zeleninu a cibuli, 1/3 česneku, ochutíme solí, přidáme celé koření a polovinu dávky feferonky. Přivedeme k varu, vložíme omytá žebra, přikryjeme poklicí a vaříme doměkka. Uvařená žebra necháme vychladnout, vytáhneme každou druhou kost a za kostí nakrájíme na jednotlivé porce. • Marináda: Vezmeme misku, rozmixujeme v ní drcená rajčata, přidáme med, na malé kousky nakrájenou feferonku, sůl, olej a nastrouhaný oloupaný česnek. Pečlivě promícháme a nalijeme na ještě teplá žebra. Necháme je asi 1 hodinu marinovat a zchladnout, pak je vyndáme z marinády, nakrájíme a na grilovací pánvi grilujeme na barvu a do prohřátí. • Příprava brambor: Důkladně omyté brambory nakrájíme na kousky asi 4 cm velké. Promícháme s trochou oleje a dáme do pekáče péci na 170 °C asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké a opečené. Po upečení osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. • Příprava chutney: Oloupané mango a ananas nakrájíme na kousky asi 1 cm velké. Na pánev dáme cukr a necháme ho pozvolna zkaramelizovat. Jakmile je cukr nahnědlý, zalijeme ho bílým, suchým vínem a stejným množstvím vody. Přisypeme ovoce, na malé kostičky nakrájenou druhou polovinu papričky a vaříme doměkka. Zbylou tekutinu přihustíme škrobem rozmíchaným v troše vody, lehce zavaříme, až zůstane chutney kašovité konzistence s kousky ovoce. Dochutíme solí a necháme vychladnout. • Servírování: Na levou stranu nahřátého talíře dáme pečené brambůrky, na pravou stranu dáme 2 kusy grilovaných žebírek, kostí směrem do talíře, a do spodní části nandáme chutney. Pokrm doplníme snítkou hladkolisté petrželky. Tipy kuchaře: P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ 1. K přípravě chutney je dobré použít suché bílé víno, protože sladkost dodá použitý cukr a ovoce. 2. Žebírka je lepší nejdříve uvařit v pikantně ochuceném nálevu a poté je za tepla okořenit a nechat vychladnout, teprve pak je grilujte. Docílíte tím větší křehkosti, lepšího průniku chuti kořenicí marinády a následného snadnějšího ogrilování dokřupava. 3. Malou část marinády je dobré si ponechat před samotným naložením masa a použít ji až při expedici na potření masa. DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB Brambory rané prané 90 6, 7,87* cF1217_01-16.indd 11 vel.: příčný průměr 35+ mm původ: Česká republika bal.: síť 10 kg, cena za 1 kg 90 49, 56,89* Mango „Ready to Enjoy “ původ: Peru bal.: vanička 2 ks cena za vaničku 71,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 81,97 Vepřová žebra původ: Česká republika cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 11 18.7.12 13:45