Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu :

Platnost od 7.8. do 13.8.


 - strana 5










     

- strana 5

Lahůdky Skladování sýrů Čerstvé sýry – Tento typ sýrů je určen k rychlé spotřebě. Měl by být uložen v nejchladnější části ledničky a zpracován pokud možno co nejdříve. Plísňové sýry – Vyzrálý sýr skladujte v původním obalu v lednici. Nevyzrálý nechte dojít v pokojové teplotě. Polotvrdé a tvrdé sýry – Uchovávejte v teplotě 7–10 °C. Načaté sýry zabalte do prodyšné fólie, aby se nezapařily a nezvlhly. Sýry na strouhání – Měly by být uskladněny v uzavřené plastové či skleněné nádobě, aby v lednici neabsorbovaly okolní pachy. Zrající sýry – Ideální je ponechat je v pokojové teplotě pod sklem nebo v uzavřené nádobě, kde nejlépe dozrají. Vyhýbejte se Sýry se řadí do kategorie citlivých potravin, ovšem mražení sýrů. Měkké sýry během konkrétní doba skladování se odvíjí od jednotlivých tohoto procesu ztratí druhů. aroma, tvrdé se Měkké sýry obvykle podléhají rychlé zkáze, proto začnou drobit. bývá lepší je průběžně dokupovat. Polotvrdé a tvrdé sýry vydrží o něco déle. Před uskladněním je nakrájejte na kusy, které pak celé spotřebujete – vyhnete se tak opakovanému vystavování celého sýra pokojové teplotě. Výrobky balené ve vakuu nebo ochranné atmosféře po otevře-ní obalu pokud možno celé zkonzumujte. Případné zbytky bývá lepší „přebalit“ – nejvhodnější je speciální pergamenový papír. Vyvarujte se skladování více druhů sýrů v jednom obalu případně v jedné nádobě, mohlo by dojít k nežádoucímu míchání specifických pachů. Paladin 50 % t. v s. Šuhaj uzený 45% t.v s. sýr s jemnou a vláčnou konzistencí se vyrábí z kravského mléka z českých chovů při nízké pasteraci, nese označení kvality KLASA 100 g Vlašský salát 100 g 90 15, 90 5, sýr prorostlý modrou plísní Penicillium Roqeuforti se pyšní pikantním nádechem, zvláštní výrobní způsob zaručuje krémově hebkou chuť, denní kontrola procesu zrání je garancí 100% kvality 90 100 g Řecké tzatziky 100 g 26, Císařský sýr 45% t. v s. Balsýr 47% t.v s. bílý sýr balkánského typu, je vyráběn výhradně z českého mléka, je vhodný pro teplou i studenou kuchyni. Byl oceněn jakostní značkou kvality KLASA. 90 100 g 11, ryba má bílé a velmi jemné maso, mořský vlk je jedna z nejvhodnějších ryb k úpravě vcelku, výborně se hodí na pečení, dušení či grilování, země původu: Řecko 100 g 9, 100 g 100 g 11, 6, Mořský vlk 90 90 90 Eidam 45 % t.v s. Pivrncův mls má vláčnou konzistenci a sladkou chuť s ořechovým podtónem, vhodný na přípravu teplých sýrových specialit, doporučujeme dezertní vína typu Ryzlink, Sylvánské či Burgundské 90 32, polotvrdý sýr, díky vyššímu obsahu tuku je jemnější a lahodnější. Na našem trhu patří k tradičním druhům přírodních sýrů. Jeho použití je velmi široké. Používá se na smažení, zapékání, strouhání i k rychlému občerstvení. Splňuje požadavky bezlepkové diety. 100 g Eidam 45% t.v s. 100 g 11,90 14,50 90 10, 5