Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronimie Makro

Platnost od 3.10 .2018 do 30.10 .2018


Gastronimie Makro - strana 25


Gastronimie Makro - strana 25

TO BY MOHLA BÝT VAŠE SPECIÁLNÍ CHILLI ŽEBRA VELKÉHO JOHNA KDYŽ MÁ LABUŽNÍK CHUŤ GRILOVAT, ŽEBRA JSOU JASNÁ VOLBA. NÁMI VYLEPŠENÝ RECEPT JE VÍTANOU ZMĚNOU OPROTI KLASICKÉ BBQ VERZI. Suroviny na 10 porcí (doba přípravy: 1 minut + marinování + grilování 1,5 – 2 hod.): MARINÁDA: 3 PL Hnědého cukru 2 PL Papriky 2 PL Chilli prášku 3 KL Mletého římského kmínu 2 KL Čerstvě nastrouhaného česneku (nebo granulovaného) 1 KL Soli 2,7 kg Žeber (porcovaných) BBQ OMAČKA: 250 ml Knorr Ketjap Manis sójová omáčka 250 g Hnědého cukru 170 ml Hellmann’s Barbecue omáčka (2/3 šálku) 80 ml Citronové šťávy (1/3 šálku) 1-1,5 KL Čerstvě nastrouhaného zázvoru Nutriční hodnoty na 1 porci: 486 kalorií 26 g tuku (9 g nasycených tuků) 98 mg cholesterolu 1543 mg sodíku 34 g uhlovodíků (30 g cukru, 1 g vlákniny) 29 g proteinu Příprava: • Zamíchejte prvních 6 ingrediencí, kterými následně potřete žebra. Zabalte je a dejte do chladu. Po dobu minimálně 30 minut nechte marinovat. • Zabalte žebra do alobalu, uzavřete velmi těsně. Grilujte na nepřímém mírném žáru 1 až 1,5 hodiny nebo dokud nebude maso křehké. • V kastrolu promíchejte Hellmann’s Barbecue omáčku, sójovou omáčku, cukr, citronovou šťávu, strouhaný zázvor a nepřikryté nechte nad mírným ohněm 6-8 minut nebo dokud se cukr nerozpustí. Občas promíchejte. • Opatrně vyndejte žebra z alobalu a položte je nad přímý žár. Potřete trochou připravené ochucené BBQ omáčky. Grilujte nad mírným přímým žárem 25-30 minut nebo dokud nezhnědnou. Občas otáčejte a průběžně potírejte BBQ omáčkou. TOP produkt Kód zboží: 382801 Barbecue omáčka bal.: 4,8 kg cena za 4,8 kg 399,00 482,79* 25 *cena s DPH cG1821_25-43_48.indd 25 18/09/2018 09:42