Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronimie Makro

Platnost od 3.10 .2018 do 30.10 .2018


Gastronimie Makro - strana 7


Gastronimie Makro - strana 7

PEČENÁ KACHNA Název položky S BRAMBOROVOU NÁDIVKOU A ZELÍM VÝROBNÍ POSTUP: 1. Příprava nádivky: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a  orestujeme ji spolu s  nakrájenými drůbky. Přidáme nastrouhané brambory, vejce, vše ochutíme nastrouhaným česnekem, čerstvou majoránkou, mletým pepřem a solí. Směs dobře promícháme. Malý kousek opečeme na pánvi na zkoušku, abychom se přesvědčili, zda je směs dobře ochucená. 2. Příprava kachny: Kachnu důkladně očistíme, opláchneme, osušíme a ochutíme solí, paprikou, česnekem a pepřem. Poté ji naplníme připravenou nádivkou, aby se po upečení dobře porcovala. Zbývající nádivkou naplníme formu nebo pekáček, který jsme si vyložili pečicím papírem. Pečeme na  170  °C asi 1,5 hodiny. Po upečení kachnu porcujeme, nádivku taktéž nakrájíme. 3. Příprava zelí: Hlávkové červené zelí rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a  nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle dosklovata. Přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme vodou, osolíme, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme na mírném příkonu tepla „na skus“. Během dušení se voda z větší části odpaří. Takto upravené zelí ochutíme svařeným cukrem s octem. Nezahušťujeme. 4. Příprava šťávy: Výpek z kachny vyrestujeme na tuk (odvaříme veškerou tekutinu), zaprášíme hladkou moukou, na mírném příkonu pozvolna orestujeme do zlaté barvy, zalijeme vývarem, prošleháme a prováříme asi 15 minut. Provařená šťáva je lesklá a není z ní cítit syrová mouka. Šťávu dochutíme solí a přecedíme. 5. Servírování: Na teplý talíř k levé straně přendáme řez nádivky, k pravé straně naaranžujeme část stehna a řez prsa kachny, střed talíře vyplní červené zelí. Maso je podlité šťávou. MASO: Kachna chlazená s drůbky Čerstvý česnek Paprika mletá Sůl kamenná Pepř černý NÁDIVKA: Brambory varný typ B Cibule žlutá Kachní sádlo Vejce 6 ks Čerstvý česnek Majoránka čerstvá Pepř černý, mletý Sůl kamenná ČERVENÉ ZELÍ: Zelí hlávkové, červené Voda Cibule žlutá Sádlo škvařené Cukr krupice Ocet vinný Sůl kamenná ŠŤÁVA: Výpek z kachny Hladká mouka Vývar z hovězích kostí – vlastní výroba Sůl kamenná Hmotnost brutto pro 10 porcí 5000 g 100 g 10 g 30 g 0,1 g 2000 g 300 g 100 g 300 g 50 g 30 g 0,1 g 20 g 1200 g 250 g 120 g 200 g 70 g 70 g 20 g 50 g 500 g 5g Kód zboží: 314587 cena od DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB 59,90 Linie Tosca 72,48* • materiál: keramika • ilustrační foto ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Kód zboží: 263045 DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB Linie smaltovaného nádobí • pekáče jsou vhodné na pečení 7 cena od 25 104, 126,14* DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB Linie příborů Doria • materiál: nerez 18/0 • bal.: 12 ks • cena za bal. od Kód zboží: 359357 cena od 485,00 586,85* *cena s DPH cG1821_01-24.indd 7 20.09.18 11:06