Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastronomie - čerstvé potraviny

Platnost od 15.8. do 28.8.


Gastronomie - čerstvé potraviny - strana 10










     

Gastronomie - čerstvé potraviny - strana 10

Pečená tomatová polévka Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2000 g 239,20 85 g 8,09 30 g 14,34 18 g 0,08 150 g 5,99 8 g 2,80 100 g 1,89 100 g 2,59 1000 g 25,00 4 g 2,65 12 g 0,72 1 g 1,24 Název položky Rajčata datlová Extra panenský, olivový olej Horeca Select bazalka čerstvá Sůl Cibule bílá Horeca Select pepř černý, celý Horeca Select mrkev Celer řapíkatý Zeleninový vývar (vlastní výroba) Horeca select tymián čerstvý Česnek Horeca Select bobkový list Cena za jednu porci** : 30,46 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2 h 40 min 1. Rajčata pečlivě vybírejte, ideální jsou v nejvyšším stupni zralosti. 2. Koření můžeme zabalit i do „bouquet garni“, tzn. uzlíku, abychom jej nemuseli následně lovit, příp. připravíme z bylin odvar, který poté použijeme. 3. Použitá kořenová zelenina v tomto receptu vyrovná svou sladkostí i případnou kyselost z rajčat a navíc nám polévku o něco i zlevní. P t Stád ík Petr Stádník archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ 90 29, 34,09* 10 cF1218_01-16.indd 10 Rajčata cherry datlová původ: Itálie bal.: vanička 250 g cena za 250 g Tymián čerstvý 90 19, 22,69* původ: Česká republika, Izrael bal.: vanička 30 g cena za 30 g 00 105, 119,70* Extra panenský olivový olej původ: Španělsko bal.: 5 l cena za 1 l 2.8.12 18:22 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. prosím jednotlivých y j p ý • Příprava rajčat: malým nožem vyřízneme v každém rajčeti horní část po stopce a dále je lehce nakrojíme na špičce do křížku. Následně rajčata zblanšírujeme ve vroucí vodě na cca 10 vteřin. Poté je vyjmeme a ihned zachladíme v ledové vodě, slupku následně oloupeme. • Základ: Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo. Přidáme celé stroužky oloupaného česneku, spolu s oloupanými rajčaty, solí, čerstvě drceným pepřem, snítkou tymiánu a bobkovým listem. Vše zakapeme olivovým olejem, dobře promícháme a pečeme cca 2 hodiny na 150 °C do úplného změknutí. • Polévka: Z upečené zeleniny vyjmeme tymián spolu s bobkovým listem, vše důkladně rozmixujeme dohladka. Následně upravíme konzistenci polévky předem připraveným zeleninovým vývarem a 10 minut provaříme, popřípadě dochutíme solí a jemně drceným čerstvým černým pepřem. • Servírování: Polévku v nahřátém talíři doplníme buď celým lístkem čerstvé bazalky, příp. lístky nakrájíme na jemné nudličky.