Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastronomie - čerstvé potraviny

Platnost od 15.8. do 28.8.


Gastronomie - čerstvé potraviny - strana 11










     

Gastronomie - čerstvé potraviny - strana 11

Houbová smaženice se zauzeným pstruhem a bramborovými placičkami Suroviny na 10 porcí: Název položky Pstruh celý (kuchaný) Sůl Maldon Čerstvé žampiony – Portobello Horeca Select cibule Kmín mletý Horeca Select pepř černý, celý Vejce 5 ks Olej Bramborové placky: Mouka polohrubá Mouka hladká Vejce 2 ks Sůl Maldon Horeca Select sádlo vepřové Brambory varný typ B Horeca Select pažitka Piliny dřevěné „Whisky“ (k zauzení) Cena za jednu porci** : Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2400 g 261,60 5 g 1,67 1600 g 199,60 200 g 2,58 1 g 0,32 1 g 0,35 250 g 13,75 50 g 1,50 150 g 150 g 100 g 5 g 200 g 1000 g 3 g 200 g 1,49 1,49 5,50 1,67 7,46 9,90 2,19 10,00 52,11 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 60 min Tipy kuchaře: 1. Zpracováváme-li bramborové těsto příliš dlouho, řídne, neboť z něj vytlačujeme vodu obsaženou v bramborách. Chyba se nedá napravit. 2. Na smaženici můžeme použít i směsi hub, ale dobré je vždy uvést v jídelním lístku, z jakých hub je smaženice připravena. 3. Pstruha je potřeba mít kompletně vykoštěného. P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ Pstruh kuchaný 37,30 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 42,52 cF1218_01-16.indd 11 Sádlo bal.: 5 kg kbelík cena za 1 kg 49,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 56,89 Žampiony „Portobello“ původ: Česká republika bal.: vanička 400 g cena za 400 g 109,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 124,26 lat.: Oncorhynchus mykiss původ: Česká republika, Rakousko vel.: 250–350+ kg/ks cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. • Příprava placek: Brambory důkladně omyjeme a uvaříme den předem ve slupce. Ještě teplé brambory oloupeme. Na jemném struhadle je nastrouháme do mísy a nasypeme na ně mouku. Brambory s moukou lehce promneme tak, aby brambory s moukou vytvořily sypkou směs bez kusů slepených brambor. Pak přidáme vejce a sůl. Opět opatrně směs promícháme (nemačkáme). Část sypkého těsta oddělíme a teprve teď krátce propracujeme. Těsto trochu zvlhne a spojí se. Z těsta válečkem vyválíme placku o síle 0,5 cm a tvořítkem vypichujeme placky. Placky opékáme na malém množství sádla do nahnědlé barvy. Před podáváním je ještě jednou můžeme potřít rozpuštěným sádlem. • Příprava smaženice: Očištěné houby nakrájíme na hrubé kusy. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji pozvolna doměkka na oleji. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a opět orestujeme. Pak mírně podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Všechnu vodu z hub odvaříme a pak teprve přidáme vejce, která nám smaženici zahustí. Smaženice nesmí být vysušená. • Příprava pstruha: Ze pstruha připravíme filátka, ta vykostíme a překrojíme na polovinu. Na pánev nasypeme trochu pilin, vložíme do pánve pařák potřený olejem, přikryjeme pokličkou. Na pařák dáme připravená filátka a přikryjeme pokličkou. Takto jsme si připravili provizorní udírnu. Pánev na mírném teple začneme zahřívat, a jakmile ucítíme vůni pilin, udíme asi 3 minuty. Poté filátka vyjmeme, potřeme lehce olivovým olejem a osolíme mořskou solí. Ihned servírujeme. (Filátko musí zůstat šťavnaté.) • Servírování: Na nahřátý talíř narovnáme upečené placky, vedle nich přiložíme smaženici a doplníme čerstvě zauzeným filátkem ze pstruha a pažitkou. 11 1.8.12 13:51