Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Sýry

Platnost od 29.8. do 25.9.


Sýry - strana 7










     

Sýry - strana 7

Itálie Parmigiano Reggiano /Emilia-Romagna min. 36 měsíců bal.: cca 500 g cena za 1 kg 679,90 775,09* Ten Tento kraj nabízí vše, na co jen si Váš jazyk vzpomene. Vyd Vydatnou šunku a čerstvou mortadelu, výrazný parmazán, dom domácí těstoviny v nejrůznějších variacích, bohatá masitá jídla jídla, čerstvou zvěřinu, slané a sladké pečivo, výborné dez dezerty, skvělá vína a nejušlechtilejší ocet světa, aceto bals balsamico tradizionale. V kr V kraji Emilia-Romagna se žije z dobrého jídla. Část domácích spe specialit končí na vlastním talíři a část je vyráběna pro export. Vžd Vždyť už ve středověku oceňoval okolní svět parmskou šunku a pa a parmazán a nikde jinde v Itálii nenajdete takovou koncentraci malý malých, středních a velkých továren na výrobu potravin velkých potravin. NOMINAZI DE • A • NOMINAZI DE • min. 24 měsíců bal.: cca 300 g cena za 1 kg • min. 12 měsíců bal.: 200 g cena za 200 g 449,00 511,86* 90 89,102,49* E D'ORIG I PROTETT A • NOMINAZI DE A PROTETT Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano ON PROTETT E D'ORIG I NE • I dnes se tento sýr vyrábí podle tradičních metod, které jsou stanoveny zákonem stejně jako území, kde se smí vyrábět. Název Parmigiano Reggiano smí být použit pouze u sýra vyrobeného v provinciích Parma, Reggio Emilia, Modena a Mantova a v boloňské oblasti. Kromě toho musí mléko pocházet od volně chovaných zvířat, která jsou krmena pouze zeleným krmivem. Mléko se nechá v sýrárně odstát do příštího rána, kdy se z něj sbírá smetana. K tomuto odtučněnému mléku se přidá čerstvě nadojené plnotučné mléko. Směs se zahřívá ve velkých měděných kotlích. Po dosažení teploty 33 °C se přidá syřidlo z telecích žaludků. Fermentace nastává okamžitě a během 15 minut se mléko srazí. Sýřenina se rozdrobí na kousíčky o velikosti pšeničného zrna a hmota se následně znovu zahřívá. Nejprve pomalu na teplotu 45 °C a poté rychle na 55 °C, čímž dojde k oddělení sýra od syrovátky. Kus sýra o váze až 60 kilogramů se pomocí plachty vyjme z kotle, rozpůlí se a vloží do dřevěné nebo kovové formy. Z hmoty podobné tvarohu se jemně vymačká zbytek syrovátky. Jakmile je konzistence pevnější a vytvoří se kůra, vyrazí se do ní nápis Parmigiano Reggiano a datum výroby. Poté bochníky odpočívají tři až čtyři týdny v solné lázni. Poté se suší několik dní na slunci, aby se podpořil růst kůry. I během zrání vyžaduje parmazán péči. Prvního půl roku se musí každých čtyři až pět dní obracet, poté stačí každý desátý den. Na konci tohoto procesu musí sýr projít zkouškou. Pokud obstojí, je na jeho kůru vypálena pečeť jakosti. ON NE Parmigiano Reggiano E D'ORIG I NE ON Parmigiano Reggiano tvrdý strouhaný sýr bal.: 100 g cena za 100 g 47,90 54,61* NOVINKA! PROTETT A • NOMINAZI DE E D'ORIG I NE ON • Parmigiano Reggiano Scaglie bal.: 450 g cena za 450 g PROTETT • NOMINAZI DE E D'ORIG I A ON NE • 199,90 227,89* Parmigiano Reggiano min. 12 měsíců bal.: cca 1 kg cena za 1 kg *cena s DPH cE1219_01-11.indd 7 389,90 444,49* sýry 7 8/15/12 12:58 PM