Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 29.8. do 11.9.


Čerstvé potraviny - strana 10










     

Čerstvé potraviny - strana 10

Hříbková polévka Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Máslo 150 g 11,47 Kč Hladká mouka 100 g 0,99 Kč Mléko 1,5 % 200 g 1,64 Kč Vývar zeleninový (vlastní výroba) 1500 g 45,00 Kč Horeca Select hříbky mražené 500 g 168,00 Kč Sůl 20 g 0,09 Kč Horeca Select pepř černý, mletý 1 g 0,13 Kč Kmín, mletý 1 g 0,32 Kč Horeca Select cibule žlutá 250 g 11,48 Kč Horeca Select petržel nať, hladkolistá 10 g 1,99 Kč Smetana 12 % 150 g 5,03 Kč Pórek 80 g 2,07 Kč Olej slunečnicový 100 g 3,95 Kč Název položky Cena za jednu porci** : 25,22 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 30 min Tipy kuchaře: 1. Během houbové sezony použijeme pro přípravu polévky samozřejmě čerstvě nasbírané hříbky. 2. Použijeme-li čerstvé houby, veškeré odřezky z hub můžeme zpracovat při přípravě houbového vývaru. Kvalita čerstvě připraveného základního houbového vývaru přirozeně určuje i kvalitu finální polévky, proto jeho přípravu a použití nepodceňujte. P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ NOVINKA! archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH MRAŽENÉ 49,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 56,89 10 cF1219_01-10.indd 10 Petrželka hladkolistá bal.: karton 500 g cena za 500 g 252,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 287,28 Hřib smrkový celý lat.: Boletus edulis bal.: 750 g, cena za 1 bal. 33,50 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 38,19 Trvanlivá smetana 12 % bal.: 1 l cena za 1 l archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Základ: Oloupanou, očištěnou cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme ji na oleji a 1/3 másla, přidáme nakrájený pórek a část překrájených, rozmražených hříbků. Vše krátce orestujeme pozvolna do změknutí. Ochutíme solí, mletým kmínem a pepřem, zalijeme připraveným zeleninovým vývarem a povaříme. • Polévka: Ze zbylých 2/3 másla si připravíme zásmažku (na másle dorůžova orestovaná hladká mouka) a postupně s ní zahustíme polévku tak, že studenou zásmažku zašleháme do tekutiny. Důkladně ji provaříme cca 15 min., přidáme mléko a povaříme. Rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou a opět polévku krátce povaříme a přecedíme. Druhou část hříbků, nejlépe hlavičky, nakrájíme na plátky, orestujeme dozlatova na troše másla, ochutíme solí, kmínem a pepřem. Při podávání vkládáme do polévky. • Servírování: Polévku nalijeme do nahřátého talíře a přidáme do ní orestované hříbky a zdobíme petrželkou. 15.8.12 20:15