Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 29.8. do 11.9.


Čerstvé potraviny - strana 11










     

Čerstvé potraviny - strana 11

Chobotničkový salát Suroviny na 10 porcí: Horeca Select chobotnice mražené Mrkev Celer bulva Pórek Horeca Select cibule Horeca Select nové koření Horeca Select bobkový list Rajčata datlová Olivový olej Sůl Limetky Česnek Feferonky Zázvor čerstvý Ančovičky v oleji Horeca Select rukola Salát Frisse Salát Dubový list tmavý Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 3000 g 807,00 Kč 200 g 3,98 Kč 200 g 2,78 Kč 200 g 5,18 Kč 130 g 1,81 Kč 5 g 2,04 Kč 1 g 1,24 Kč 600 g 23,94 Kč 300 g 28,55 Kč 30 g 0,13 Kč 150 g 7,49 Kč 50 g 2,80 Kč 10 g 2,99 Kč 30 g 1,50 Kč 10 g 4,47 Kč 250 g 49,95 Kč 250 g 16,03 Kč 250 g 17,03 Kč Cena za jednu porci** : 97,89 Kč Název položky Obtížnost: 50 min • Nejdříve si připravíme zeleninový vývar na pošírování chobotniček. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na hrubé kusy, orestujeme ji na malé části oleje „do zlatavé“ barvy. Koření si svážeme do uzlíčků a vložíme do hrnce k zelenině. Zalijeme vodou a přivedeme celé k varu, osolíme a táhneme 4 hodiny. • Rozmražené, omyté chobotničky vložíme do děrované nádoby, kterou ponoříme i s chobotničkami do připraveného necezeného vývaru. Chobotničky uvaříme ve vývaru zvolna doměkka. Měkkost zkontrolujeme píchnutím vidličky do masa. Uvařené chobotničky vyjmeme z vývaru a ponecháme vychladnout. • Oloupaný česnek, zázvor a feferonky nakrájíme na tenké nudličky a lehce zpěníme na olivovém oleji. Tuto směs ponecháme stranou vychladnout. Při servírování chobotničky opečeme na pánvi či grilu na barvu a přelijeme je připraveným ochuceným olejem s kořením. • Malým nožem vyřízneme v každém rajčeti horní část po stopce a lehce je nakrojíme na špičce do křížku. Zblanšírujeme je poté ve vroucí vodě na cca 10 vteřin. Rajčata vyjmeme a ihned zchladíme v ledové vodě, slupku následně oloupeme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a vyjádřincujeme od semínek. Masitou část překrojíme podélně na měsíčky, které pak použijeme do salátu. • Listové saláty důkladně omyjeme ve studené vodě. Když jsou hodně špinavé, je vhodné nechat je v misce namočené. Nečistoty se lépe odstraní. U rukoly odřízneme konce stonků. Frissé a dubový list trháme podél řapíku dvěma prsty, abychom salát nezmačkali. Natrhané saláty dáme do misky, přidáme limetkovou emulzi a lehce smícháme. Ančovičky vyndáme z nálevu a na cedníku je necháme okapat. • Z olivového oleje, soli a šťávy z limetky v misce vymícháme emulzi, kterou při servírování ochutíme trhané saláty. • Servírování: Na připravený studený talíř rozprostřeme ochucené trhané saláty promíchané s rajčaty, ančovičkami a vše doplníme teplými opečenými chobotničkami spolu s pikantním olejem. Tipy kuchaře: P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ 1. Čerstvé chobotničky je dobré na dva dny namarinovat plně ponořené do oleje s citrony, aby jejich maso „povolilo“. 2. Pošírované chobotničky se mohou podávat i zastudena, jen je třeba je ještě teplé zalít ochuceným teplým olejem a poté je nechat zchladnout. Chutě tak lépe proniknou do masa. 3. Rajčata po zblanšírování a oloupání ze slupek úplně změní svou chuť. Vyjádříncováním zbavíme rajče nakyslé chuti. Zbylá semínka použijeme na přípravu dresinků či omáček. MRAŽENÉ 99,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 113,89 cF1219_11-16.indd 11 Rukola trhaná bal.: karton 500 g cena za 500 g 269,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 306,66 Chobotnice lat.: Octopus vulgaris vel.: 2–3 kg cena za 1 kg Ančovičky 169,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static filety 193,69 bal.: 380 g cena za 380 g archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 11 15.8.12 14:26