Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 12.9. do 25.9.


Čerstvé potraviny - strana 10










     

Čerstvé potraviny - strana 10

Dýňová polévka Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 300 g 8,97 Kč 1000 g 39,90 Kč 5 g 1,10 Kč 350 g 33,31 Kč 800 g 20,00 Kč 200 g 15,29 Kč 120 g 3,59 Kč 250 g 1,23 Kč 1 g 1,24 Kč 50 g 2,39 Kč 20 g 0,94 Kč 22 g 1,23 Kč 10 g 0,27 Kč 100 g 5,89 Kč 30 g 24,00 Kč Název položky Cibule bílá Dýně Hokaido Chilli paprička čerstvá Olivový olej extra panenský Vývar zeleninový (vlastní výroba) Máslo Pórek Brambory Horeca Select bobkový list Cukr třtinový Petržel Česnek Sůl mořská Cremefine Fraiche Dýňový olej Cena za jednu porci** : 15,93 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 70 min P t Stád ík Petr Stádník 1. Tím, že polévku pečeme pod alobalem, docílíme její osobité chuti, protože alobal pomůže aroma zeleniny udržet co nejdéle uvnitř. 2. Brambor nám pomůže v receptuře malinko pokrm zlevnit a zároveň škrob v něm obsažen nám pomůže lépe zahustit polévku oproti dýni. 3. Máslo je u této receptury hodně důležité a až po jejím přidání nám polévka poskytne finální chuť. 4. Polévku můžeme dozdobit i pečenými dýňovými semínky. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ 90 29, 34,09* 10 cF1220_01-16.indd 10 Dýně Hokaido bal.: ks cena za 1 ks 90 58, 67,15* Rama Cremefine Fraiche 24 % s rostlinným tukem bal.: 1 l cena za 1 l 00 129, 147,06* Extra panenský olivový olej původ: Itálie bal.: 1 l cena za 1 l 29.8.12 10:47 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. prosím jednotlivých y j p ý • Základ: Oloupanou dýni, cibuli, brambory, česnek, pórek a chilli papričku nakrájíme na plátky a promícháme spolu s olejem. Směs zeleniny pečeme úplně doměkka v troubě vyhřáté na 180 °C, přikryté celé alobalem. • Příprava polévky: Upečenou zeleninovou směs přendáme do mixéru a vymixujeme dohladka. Poté ji přelijeme do kastrolu a konzistenci upravíme dopředu připraveným zeleninovým vývarem. Osolíme a lehce provaříme. Těsně před servírováním polévku prohřejeme a vymixujeme spolu s vychlazenými kostičkami másla, které polévku zjemní. Dále již polévku nevaříme a ihned naléváme do nahřátých talířů. • Servírujeme: Lehce vymixovanou polévku doplníme lžičkou crème fraîche, snítkou petrželky a celé zakápneme dýňovým olejem.