Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 12.9. do 25.9.


Čerstvé potraviny - strana 11










     

Čerstvé potraviny - strana 11

Mozzarella di Bufala s grilovanou zeleninou Suroviny na 10 porcí: Mozzarella di Bufala Horeca Select lilek Horeca Select cuketa Paprika červená Paprika žlutá Zelené olivy sterilované Česnek Sůl mořská Horeca Select pepř černý, celý Vinný ocet – červený Aceto balsamico (redukované, krém) Olivový olej extra panenský Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1250 g 449,00 Kč 500 g 24,95 Kč 500 g 9,95 Kč 400 g 18,36 Kč 400 g 18,36 Kč 350 g 13,83 Kč 140 g 7,83 Kč 8 g 0,22 Kč 1 g 0,35 Kč 50 g 1,35 Kč 30 g 13,19 Kč 200 g 19,04 Kč Cena za jednu porci** : 57,64 Kč Název položky Obtížnost: Pracovní postup: 40 min Tipy kuchaře: P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ 44,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 51,19 cF1220_01-16.indd 11 1. Zeleninu vždy dochucujeme, když je teplá, nasaje tak do sebe lépe chuť. 2. Při grilování lilku a cukety není potřeba tuto zeleninu solit, ba naopak. Grilováním bez soli docílíte výrazné chuti a aroma, tak typické pro správně ogrilovanou zeleninu. Nasucho grilovaná zelenina změkne přidáním oleje při následném marinování. 3. Dbejte na to, aby mozzarella měla při servírování správnou pokojovou teplotu a zelenina byla také vlažná. 4. Při připravování většího množství zeleniny je dobré všechny druhy marinovat a držet skladované odděleně. Nesmísí se tak jejich chuť a barva, při následném servírování bude vypadat na talíři lépe. Mozzarella di Bufala bal.: 125 g cena za 125 g 29,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 34,09 Cuketa původ: Polsko, tuzemsko bal.: karton cca 5 kg cena za 1 kg 89,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Balsamico 102,49 bal.: 1 l cena za 1 l archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. • Konfit z česneku: Stroužky česneku ve slupce zalijeme extra panenským olivovým olejem. Přivedeme jej pomalu k bodu varu a vypneme příkon tepla. Česnek ponecháme v oleji vychladnout a tak jej tzv. „konfitujeme doměkka“. Česnek vyjmeme z oleje. Olej použijeme pro přípravu zeleniny. Konfitovaný česnek vyloupneme ze slupek a přidáme k pokrmu při dohotovení. Do teplého oleje vložíme i olivy. • Zelenina: Zeleninu omyjeme. Lilky a cuketu nakrájíme na silnější plátky (asi 8 mm silné) a opečeme je na suché pánvi (grilu) dohněda. Papriky lehce potřeme olejem a pečeme je v konvektomatu na 240 °C cca 15 min. (do tzv. „zpuchření slupky“). Následně pečenou papriku necháme odpočinout v misce pod potravinářskou fólií cca 7 minut. Poté papriku oloupeme (stáhneme slupky). Tepelně upravenou zeleninu ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, kapkou vinného octa a připraveným česnekovým olejem. • Servírování: Zeleninu spolu se zelenými olivami a stroužky konfitovaného česneku prohřejeme v troubě. Naskládáme ji na nahřátý talíř. Přiložíme Mozzarellu di Bufala, kterou mezi prsty rozdělíme na dvě poloviny, a celé nakonec doplníme česnekovým olejem spolu s redukovaným balsamicem. 11 29.8.12 14:54