Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Nápoje, potraviny

Platnost od 12.9. do 25.9.


Nápoje, potraviny - strana 14










     

Nápoje, potraviny - strana 14

Jak chutná pravé balsamico TRADIČNÍ BALSAMIKOVÝ OCET PRÁVEM PATŘÍ MEZI VYHLÁŠENÉ SPECIALITY ITALSKÉ KUCHYNĚ. P ravý balsamikový ocet se vyrábí v italských provinciích Modena a Reggio Emilia a jeho příprava se řídí přísnými pravidly. Sladkokyselý produkt tmavě hnědé lesklé barvy a husté konzistence se vyrábí z vařeného hroznového moštu a jedním z hlavních kritérií pro jeho výslednou chuť a kvalitu je doba zrání. Čím delší dobu ocet „odpočívá“ ve speciálních dřevěných sudech, tím je sladší, kvalitnější a dražší. Dostane-li se vám do rukou výrobek s označením Aceto balsamico tradizionale, vězte, že zrál minimálně 12 let. Kromě stáří věnujte při nákupu pozornost také hustotě produktu a poměru ceny a množství – u hustších a dražších balsamik se můžete těšit na jemnou, sladkou a lehce kořeněnou chuť, která skvěle doprovodí jahody, broskve, exotické ovoce a některé druhy sýrů. Opravdu vyzrálá balsamika se dokonce podávají v malých skleničkách jako aperitiv! Mladší druhy se hodí především k přípravě zeleninových salátů, ryb, do omáček či dipů. Balsamikový ocet v originálním balení není na rozdíl od extra panenského olivového oleje příliš choulostivý. Nejlépe mu vyhovují chladná a tmavá místa, v nichž ho můžete bez problémů skladovat velmi dlouhou dobu. 14 Jak dodržet chladicí řetězec? Informace najdete na www.makro.cz v sekci KVALITA cS1220_01-16.indd 14 www.makro.cz 27.8.12 15:02