Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 26.9. do 9.10.


Čerstvé potraviny - strana 10










     

Čerstvé potraviny - strana 10

Polévka z lišek Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Šalotka 110 g 3,29 Kč Máslo 100 g 8,20 Kč Horeca Select brambory varný typ B 500 g 4,45 Kč Kuřecí vývar (vlastní výroba) 1500 g 43,50 Kč Lišky čerstvé 400 g 59,96 Kč Máslo 400 g 32,80 Kč Horeca Select petržel nať hladkolistá 10 g 0,20 Kč Smetana ke šlehání 31 % 150 g 8,84 Kč Přepuštěné máslo 150 g 17,99 Kč Pórek 120 g 4,31 Kč Sůl 8 g 0,04 Kč Název položky Cena za jednu porci** : 18,36 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 40 min P t Stád ík Petr Stádník 1. Pro správné uvolnění chutí je při přípravě základu důležité připravovat jej pozvolna a na dostatečném množství tuku. 2. Budete-li používat mražené lišky, navyšte množství lišek o 1/3 až 1/2. Záleží na kvalitě hub. 3. Vývar volím raději kuřecí, v tomto případě zesílený o černý pepř a trošku kmínu. Je-li verze polévky určena pro vegetariány, použijeme tzv. zeleninový vývar „nage s houbami“. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ 129,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Liška čerstvá 148,09 10 cF1221_09-16.indd 10 bal.: koš 400 g cena za 400 g Přepuštěné 119,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static máslo 136,69 bal.: 500 g cena za 500 g Brambory konzumní pozdní přílohové 8,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 10,15 varný typ B – přílohové původ: tuzemsko bal.: sáček 5 kg cena za 1 kg 12.9.12 18:42 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Lišky důkladně očistíme od zbytků zeminy. Malé lišky si dáme stranou a použijeme později jako vložku do polévky. Ty větší orestujeme zprudka v hrnci na přepuštěném másle dozlatova a vyndáme z hrnce. • Oloupanou šalotku zbavenou kořínků nakrájíme na plátky, to samé uděláme s brambory. Vše osolíme a orestujeme na másle s olivovým olejem doměkka v hrnci po liškách. Přidáme na plátky krájený pórek, česnek a znovu orestujeme doměkka. Vše zalijeme kuřecím vývarem. Do hrnce přidáme orestované lišky a pozvolna vaříme doměkka za občasného promíchání. • Když je vše uvařené doměkka, 1/3 tekutiny scedíme a ponecháme si ji stranou. Zbylé 2/3 rozmixujeme v hladkou hustou polévku. Konzistenci upravíme dle potřeby pomocí zbytku z 1/3 odcezeného základu. Před výdejem přidáme vyšlehanou smetanu na zjemnění, popřípadě dosolíme. Polévku už poté nevaříme. • Servírování: Polévku přihřejeme, zjemníme vyšlehanou smetanou a nalijeme ji do nahřátého talíře, navrch doplníme nočky z vyšlehané smetany, snítkou petrželky a na másle čerstvě orestovanými liškami.