Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Řeznictví

Platnost od 9.10. do 28.10.


Řeznictví - strana 3










     

Řeznictví - strana 3

Vepřové maso Hovězí maso Hovězí maso nakupujeme v celých jatečně opracovaných tělech a díky vlastní bourárně můžeme vyjít vstříc vašim požadavkům. Jakostním znakem masa je pohlaví zvířete, jeho stáří a kuchyňská vyzrálost masa. Našim zákazníkům se snažíme nabízet maso vždy v jeho nejlepší kondici. V řeznictví Globus nakoupíte výhradně maso z mladých býků. 199,– 169,– Zahrnuje hned několik částí. Vrchní a spodní šál s jemným dlouhým vláknem jsou ideální na rolády nebo na špikování pro různé omáčky. Květová špička či předkýtí zvané ořech jsou díky svalovým vláknům předurčeny k dušení, omáčkám a vyzrálejší kusy i k minutkovým úpravám. 269,– Pečeně z krku Tvoří ji hrubší svalová vlákna obsahující pojivové tkáně a tuk. Tento kousek masa se skvěle hodí pro české omáčky. Nejlépe si maso vychutnáte, když budete vaření věnovat dostatek času. Tím získáte výraznou chuť. 109,– Roštěná Žebro s kostí Toto maso charakterizuje jemné vlákno, výrazná jemná chuť a snadné porcování. Můžete ho použít na minutky nebo také pro přípravu originálního rostbífu. Při minutkové úpravě doporučujeme maso nepropéct. Vyšší obsah tuku v této části je předností. Díky tomu je ideální pro polévky, protože právě tuk posiluje vynikající chuť vývaru. Nabízíme s kostí i bez kosti. globus_katalog_masa_V11.indd 3-4 veškeré části schopni nabízet jak s kostí, tak bez kosti, porcované na jednotlivé porce či celé části. U vepřového masa je ceněným jakostním znakem jeho čerstvost. Zde jsme nekompromisní. U nás najdete pouze čerstvé vepřové. 114,– Svíčková Pečeně z kýty Nakupujeme pouze celé vepřové půlky a díky vlastní bourárně jsme Kýta bez kosti Nízký obsah tuku spolu s vysokým obsahem svalových bílkovin zaručují vysokou výživovou hodnotu tohoto kusu. Kýta je vhodná na řízky, libové rolády, nudličky a dietní úpravy mas. 259,– 149,– Nabízí maso s hrubším svalovým vláknem a s přiměřeným množstvím tuku. To oceníte při přípravě vývarů a díky snadnému porcování také u omáček všeho druhu. 239,– 109,– 109,– 649,– Svíčková je maso jemné struktury i jemné chuti. Proto si ho nejlépe vychutnáte v různých minutkových úpravách. Výhodou je jeho křehkost a snadné porcování. Hrudí bez kosti 114,– Falešná svíčková Tento sval ve tvaru válečku je tvořen jemnou strukturou svalových vláken. Ve vyšším stupni zralosti si ho nejlépe vychutnáte v minutkové podobě. Hodí se ale také na omáčky. 119,– 79,– Pečeně s kostí, vcelku Často také řečená kotleta. Nízký obsah tuku spolu s vysokým obsahem svalových bílkovin jí zaručují vysokou výživovou hodnotu. Díky snadnému porcování doporučujeme pro minutkovou úpravu. 79,– Kližka s kostí Koleno Bok s kostí S morkovou kostí je ideální pro chuťově výrazný čirý vývar. Kližka bez kosti se zase hodí na guláše, tokáně či jiné obdobné úpravy. Nebo ji doporučujeme upéct spolu s kořenovou zeleninou. Koleno svou výraznou chutí osloví každého konzumenta. Vyšší obsah pojivové a vazivové tkáně je zde předností. Výborné nejen na ovar, ale i na pečení či jako maso do různých omáček a gulášů. Nekorunovaný král české kuchyně se svou bohatou kalorickou hodnotou a výraznou chutí zavděčí každému milovníkovi vepřového masa. Doporučujeme vždy péci při nízké teplotě po delší dobu. Panenská svíčková Krkovice s kostí, vcelku Vyznačuje se nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem svalových bílkovin. To jí zaručuje vysokou výživovou hodnotu. Jedná se o skvělé minutkové maso, vhodné i pro pečení či dušení na másle.  Ideální kompromis mezi libovým a prorostlým masem. Z tohoto univerzálního masa můžete připravit téměř cokoli. Naším tipem je pečení při nízké teplotě do 140 °C po delší dobu. Plec bez kosti Nízký obsah tuku spolu s vysokým obsahem svalových bílkovin zaručují masu vysokou výživovou hodnotu. Díky krátkým svalovým vláknům se hodí na pečení při nízkých teplotách. Určitě si ji vychutnáte také v podobě řízků. Co se de ˇje pred otevrením ˇ ˇ Ráno nám nas stálí dodavatelé ˇi pr ˇiváz c ˇí ˇerstvé hove ˇzí a vepr ˇové maso, které zac ˇínáme okamz ˇ ˇite rozbourávat a ihned poté zpracovávat, abyste si v 8:00 pr ˇi otevr ˇení mohli vybírat z nas ˇeho s ˇirokého a vz ˇdy c ˇerstvého sortimentu. NAŠE ŘEZNICTVÍ Uvedené ceny se mohou lišit, aktuální nabídka je v hypermarketech Globus. 25.09.12 17:00