Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Občerstvení v kanceláři

Platnost od 1.10. do 30.9.


Občerstvení v kanceláři - strana 10










     

Občerstvení v kanceláři - strana 10

RIOBA vysoce kvalitní káva nabízená exkluzivně v MAKRO Kávu RIOBA odlišuje od ostatních typů káv dostupných na českém trhu především způsob pražení. To se odehrává v pražírně s více než stoletou tradicí v italském přístavním městě Janov. Jedná se o tzv. italské pražení, které je provedeno do stupně „dark“. Výsledná chuť je díky němu více kořeněná a obsahuje unikátní čokoládový tón, přičemž aroma je potlačeno na úkor pociťované sladkosti. ARABIKA: ROBUSTA: • Vysoký keř dosahující výšky 3 metrů. • 70 % celosvětové kávové produkce. • Pěstuje se ve větších výškách než Robusta (cca 1000 až 1800 m). • Plodí po 3 až 4 letech od vysazení a po dobu cca 25 let. • Sklízí se 2x až 3x ročně – většinou ručně. • Kávovník kvete a zraje současně, plody zrají až 9 měsíců. • Kávovník Arabika není tak odolný vůči nepřízni okolí jako kávovník Robusta. • Káva s výraznou, velmi variabilní chutí, méně hořká. • Keř či strom dosahující až 15 metrových výšek. • 25 % světové produkce. • Vznikl zkřížením kávovníků Arabika a Mauritian. • Pěstuje se ve výškách 500–800 m. • Plodí již po dvou letech, sklízí se strojově. • Semena jsou menší než u Arabiky a horší kvality. Často se používá do kávových směsí. • Semena obsahují 3 x více kofeinu než semena kávovníku Arabika. • Kávovník je méně náročný na kvalitu půdy. • Je odolnější vůči nemocem a nepřízni počasí. • Káva má hořčí chuť. Zrnková káva Mletá káva Co je to Pod? Jedná se o technologii kávových kapslí či polštářků, chcete-li, jež umožňuje přípravu vysoce kvalitního espresa prakticky každému uživateli, v kvalitě, které standardní metodou přípravy dosahují pouze školení baristé. Pro tuto technologii se používá též název „E.S.E. pod“ (easy serving espresso). Pody „Pody“ (polštářky) jsou vyrobeny z papírových filtrů, do kterých je slisována káva vždy v přesně stejném množství a shodné hrubosti namletí. Jednotlivé dávky kávy jsou baleny v ochranné atmosféře do speciálních sáčků, zajišťujících dlouhodobé udržení všech aromatických i chuťových složek a vlastností kávy. Použitím „Pod“ systému v kombinaci s jednoduchostí obsluhy kávovarů Ascaso dosáhnete vynikajících výsledků při přípravě kávy, za minimálních nákladů a v prakticky „bezodpadovém“ režimu. 10 cC1221_001-012.indd 10 9/19/12 3:41 PM