Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Občerstvení v kanceláři

Platnost od 1.10. do 30.9.


Občerstvení v kanceláři - strana 11










     

Občerstvení v kanceláři - strana 11

Další výrobky v sortimentu: Filter coffee Technologie výroby instantní kávy Z čerstvě uvařené kávy se pomocí odpaření vody vyrábí kávový extrakt. Ten je následně průmyslově zpracován na instantní kávu. Toho je dosaženo dvěma metodami: Instantní káva S kofeinem Bez kofeinu Sušení sprejováním – spray drying Během sušení je kávový koncentrát společně s horkým vzduchem vstřikován do vysoké věže. Díky vháněnému horkému vzduchu se voda vypaří a na dno věže pak dopadne pouze sušený kávový extrakt (prášek). Tato technologie má své nesporné výhody v rychlosti a jednoduchosti, rovněž se snižují náklady na výrobu kávy. Pozitivní je také lepší rozpustnost i vzhled kávy. Sušení mražením – freeze drying Při této technologii se kávový koncentrát zmrazí na teploty kolem -40 °C. To způsobí, že částečky vody v koncentrátu zkrystalizují. S využitím sublimace je led následně extrahován ze zmražených granulí a vzniká káva typického krystalkovitého tvaru. Metoda zmražení je náročnější na energii, a tím i nákladnější. Odměnou spotřebiteli je však zachování tolik ceněného aroma. Doplňkový sortiment RIOBA Veškerý sortiment RIOBA najdete na následujících stránkách tohoto katalogu. cC1221_001-012.indd 11 11 9/19/12 3:44 PM