Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasická gastronomie

Platnost od 10.10. do 7.11.


Česká klasická gastronomie - strana 12










     

Česká klasická gastronomie - strana 12

Rybí polévka se žemlovým knedlíčkem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 800 g 23,20 Kč 500 g 92,75 Kč 1500 g 20 g 0,09 Kč 80 g 0,87 Kč 0,5 g 0,17 Kč 0,2 g 0,08 Kč 1 g 0,04 Kč 80 g 0,47 Kč 50 g 0,80 Kč 100 g 9,56 Kč 50 g 1,65 Kč 150 g 1,49 Kč 300 ml 2,85 Kč 200 ml 10,78 Kč 0,1 g 0,07 Kč 10 g 0,16 Kč Název položky Kapří hlavy Vnitřnosti z kapra mražené Voda Sůl Celer bulva Horeca Select Pepř černý celý Horeca Select Nové koření Horeca Select Bobkový list Mrkev Petržel kořen Máslo Olej Aro Mouka hladká Aro Mléko 1,5 % Horeca Select Smetana 30 % Horeca Select Muškátový oříšek Horeca Select Petržel nať ŽEMLOVÝ KNEDLÍČEK Rohlíky Aro Mléko 1,5 % Máslo Vejce 1 ks Sůl Horeca Select Muškátový oříšek Horeca Select Pepř bílý mletý Strouhanka Horeca Select Petržel nať 100 g 30 ml 15 g 50 g 0,5 g 0,1 g 0,1 g 30 g 10 g Cena za jednu porci** : 3,86 Kč 0,29 Kč 1,43 Kč 2,50 Kč 0,01 Kč 0,07 Kč 0,04 Kč 0,47 Kč 0,16 Kč Obtížnost: 1 h 40 min 15,39 Kč 1. Rybí vývar táhneme jen hodinu, jinak hořkne. šéfkuchař MAKRO/METRO PRODUKT ČESKÉHO RYBOLOVU Kapří hlavy 00 29, 33,06* 12 cR1222_01-23.indd 12 lat.: Cyprinus carpio vel.: 300–600 g/ks původ: Česká republika cena za 1 kg 30,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 35,23 Trvanlivá smetana 12 % bal.: 1 l cena za 1 l Ořech 339,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static muškátový celý 386,46 bal.: 500 g cena za 500 g archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Petr Stádník archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. • V hrnci na oleji orestujeme část očištěné zeleniny, zalijeme studenou vodou a okořeníme. Z očištěných kapřích hlav vyjmeme oči a žábry a přidáme je k orestované zelenině. Vše zalijeme vodou a přivedeme k varu, sebereme na povrchu vzniklé sražené bílkoviny a táhneme mírným varem 1 hodinu. • Vývar přecedíme a z hlav vyjmeme líčka. Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji připraveným vývarem a prováříme asi 15 minut. • Přidáme mléko, muškátový oříšek a po provaření polévku zjemníme smetanou. • Rybí vnitřnosti nakrájíme na kousky, orestujeme na másle a vložíme do polévky. • Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Máslo rozšleháme s vejcem, ochutíme solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Přidáme nasekanou petrželovou nať, žemli a trochu strouhanky. Vypracujeme tak měkkou soudržnou hmotu, ze které tvarujeme knedlíčky. Vaříme je „táhnutím“ v osolené vodě. • Druhou část kořenové zeleniny nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. • Servírování: Polévku servírujeme v nahřátém talíři spolu s osmahnutou zeleninou a předvařenými knedlíčky. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Pracovní postup: 27.9.12 10:40