Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasická gastronomie

Platnost od 10.10. do 7.11.


Česká klasická gastronomie - strana 13










     

Česká klasická gastronomie - strana 13

Šumavská kulajda se zastřeným vejcem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1500 g 53,85 Kč 20 g 0,09 Kč 80 g 0,47 Kč 80 g 1,11 Kč 50 g 1,20 Kč 50 g 0,35 Kč 0,1 g 0,04 Kč 0,1 g 0,01 Kč 60 g 2,39 Kč 100 g 0,99 Kč 500 g 3,95 Kč 200 ml 10,78 Kč 50 g 0,45 Kč 30 g 0,32 Kč 50 g 1,15 Kč 300 g 11,97 Kč 0,1 g 0,01 Kč 500 g 25,00 Kč 130 g 12,43 Kč Název položky Hovězí kosti řídké Sůl Mrkev Celer bulva Petržel kořen Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Nové koření Horeca Select Bobkový list Horeca Select Sádlo škvařené Aro Hladká mouka Horeca Select Brambory Horeca Select Smetana 30 % Horeca Select Kopr čerstvý Ocet Aro Cukr krystal Čerstvé houby Kmín Vejce 10 ks Máslo Cena za jednu porci** : 12,65 Kč Obtížnost: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: • Z hovězích kostí a zeleniny založíme vývar a táhneme jej 4 hodiny. • Z mouky a másla (malou část másla si ponecháme na orestovaní hub) si připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vývarem a prováříme. • Očištěné houby nakrájíme na kostky a orestujeme na zbylém másle. • Cukr a ocet svaříme, přidáme nakrájený čerstvý kopr a vše vmícháme do polévky. • Dále přidáme orestované houby a krátce povaříme. V závěru polévku zjemníme smetanou a krátce povaříme. • Vejce vyklepneme do naběračky a pomalu vložíme do okyselené a osolené vody. Voda je těsně pod bodem varu, mírně stoupají bublinky. Vejce vyjmeme, když je bílek pevný a žloutek měkký. • Servírování: Polévku servírujeme v nahřátém talíři spolu se zastřeným vejcem, které vkládáme do polévky na poslední chvíli. Tipy kuchaře: 1. Použijeme-li houby sušené, je dobré je předem namočit. 2. Svařený ocet přidáme do polévky, až když jsou brambory měkké, jinak by jejich vaření trvalo mnohem déle. Petr Stádník šéfkuchař MAKRO/METRO MRAŽENÉ archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 4 h 30 min 35, 40,93* cR1222_01-23.indd 13 Hovězí morkové kosti původ: Německo cena za 1 kg 90 10, 12,43* Brambory pozdní prané varný typ: A, B bal.: sáček 5 kg cena za kg 39,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 45,49 Sádlo bal.: 5 kg kbelík cena za 1 kg 13 26.9.12 17:47