Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasická gastronomie

Platnost od 10.10. do 7.11.


Česká klasická gastronomie - strana 16










     

Česká klasická gastronomie - strana 16

Bejlík z husích prsou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 3000 g 807,00 Kč 50 g 0,70 Kč 120 g 3,59 Kč 200 g 15,60 Kč 300 g 2,07 Kč 20 g 0,09 Kč 1000 g 99,90 Kč 1000 g 6,90 Kč 0,1 g 0,02 Kč 100 g 7,80 Kč 100 g 0,69 Kč 50 g 1,15 Kč 2000 g 15,80 Kč 20 g 0,18 Kč 17 g 0,07 Kč 150 g 14,34 Kč 97,59 Kč 60 min • Den předem protkneme husí prsa s kůží kousky zázvoru a stroužky česneku. • Druhý den osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku na sádle dorůžova a podlijeme vývarem. • Husí prsa opečeme na sádle ze všech stran, následně přidáme k cibulce s vývarem stroužky česneku, dusíme a dáme do trouby pozvolna dusit při teplotě 120 °C. Jakmile jsou prsa měkká, maso vyjmeme a šťávu svaříme na minimum, přecedíme a zjemníme studeným máslem. • Kysané zelí propláchneme a překrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme na sádle. Přidáme zelí, podlijeme vodou, ochutíme, přidáme hořčičné semínko a dusíme doměkka. • Brambory vaříme v osolené vodě, po uvaření scedíme, přidáme máslo, petrželovou nať a promícháme. • Servírování: Na nahřátý talíř položíme nejprve brambory s petrželkou, přiložíme k němu nakrájené prsíčko a celé lehce podlijeme štávou. Talíř doplníme dobře okapaným kysaným zelím a pečeným česnekem. Tipy kuchaře: 1. Jednoduchý, chutí plný recept. Vyzkoušejte jej. František Lorenc HoReCa advisor 00 269, 306,66* 16 cR1222_01-23.indd 16 Husí prsa s kostí a kůží původ: Maďarsko vakuově baleno cena za 1 kg 39,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 45,49 Hořčičné Zázvor čerstvý bal.: tácek cca 500 g cena za kg 122,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static semínko 139,08 bal.: 710 g cena za 710 g archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Obtížnost: Pracovní postup: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Cena za jednu porci** : archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Husí prsa s kostí a kůží Česnek Zázvor čerstvý Husí sádlo Horeca Select Cibule žlutá Sůl Zeleninový vývar na podlévání Kysané zelí Hořčičné semínko Husí sádlo Horeca Select Cibule žlutá Cukr krystal Horeca Select Brambory Horeca Select Petrželová nať Sůl Máslo archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Název položky 27.9.12 10:28