Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasická gastronomie

Platnost od 10.10. do 7.11.


Česká klasická gastronomie - strana 19










     

Česká klasická gastronomie - strana 19

Hronovská vepřová pečeně na zázvoru Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1500 g 146,85 Kč 500 g 3,45 Kč 500 g 9,00 Kč 1 g 0,44 Kč 8 g 3,72 Kč 100 g 11,10 Kč 17 g 0,07 Kč 30 g 0,34 Kč Název položky Vepřová kýta s kůží Horeca Select Cibule žlutá Světlé pivo Horeca Select Zázvor mletý Horeca Select Hřebíček Med Sůl Hladká mouka KNEDLÍKY Brambory vařené Aro Hrubá mouka Bramborový škrob Vejce 1 ks Sůl ZELÍ Hlávkové zelí červené Brusinkový kompot Sůl Aro Cukr krystal Ocet Brambora syrová 1000 g 400 g 30 g 50 g 17 g 4,20 Kč 3,96 Kč 2,25 Kč 2,50 Kč 0,07 Kč 1000 g 100 g 8 g 50 g 50 g 150 g 24,90 Kč 8,67 Kč 0,04 Kč 0,50 Kč 0,53 Kč 0,63 Kč Cena za jednu porci** : 22,32 Kč Obtížnost: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 2h • Na kýtě nařízneme kůži, vetřeme mletý zázvor a do zářezů napícháme hřebíček. • Maso osolíme, potřeme medem smíchaným s částí piva a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C. • Měkké maso vyjmeme, výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme. Poté přilijeme zbylé pivo, šťávu provaříme a přecedíme. • Brambory den předem uvaříme a oloupeme. Uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, škrob a smícháme. • Z vytvořeného těsta vytvarujeme knedlíky, vaříme je ve vroucí vodě asi 20 minut. • Po 10 minutách je obracíme. Uvařené knedlíky vyndáme a krájíme na špalíčky. • Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle. • Přidáme zelí, brusinkový kompot, osolíme a dusíme. • Svaříme si cukr s octem v sirup. Jakmile je zelí měkké, dochutíme svařeným sirupem. • Servírování: Na nahřátý talíř nejprve naskládáme knedlíky, přiložíme porci zelí, následně podlijeme šťávou a navrch přidáme plátky čerstvě ukrojeného masa. Tipy kuchaře: 1. Pamatujme na to, že maso šťávou vždy podléváme, nepřeléváme. Vojto Artz šéfkuchař METRO Vepřový kýta s kůží 97,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 111,61 cR1222_01-23.indd 19 původ: Belgie vakuově baleno bal.: cca 2 kg cena za 1 kg 7,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 9,01 Zelí hlávkové červené bal.: síť 15 kg cena za 1 kg 11,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 13,57 Kukuřičný škrob bal.: 8× 180 g cena za 180 g 19 27.9.12 10:25