Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasická gastronomie

Platnost od 10.10. do 7.11.


Česká klasická gastronomie - strana 20










     

Česká klasická gastronomie - strana 20

Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1000 g 71,90 Kč 1500 g 11,85 Kč 100 g 5,00 Kč 30 g 0,13 Kč 400 g 4,56 Kč 800 g 11,92 Kč 150 g 1,04 Kč 20 g 0,18 Kč 150 g 5,99 Kč 100 g 2,29 Kč 30 g 0,13 Kč 11,50 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 60 min archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. • 1/3 brambor uvaříme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. • Zbylé brambory oloupeme a nastrouháme do vody. Brambory vyždímáme a vložíme do misky. Přidáme uvařené brambory, vejce, sůl, mouku a lehce smícháme. Mezitím se nám již vaří voda ochucená solí. • Lžicí tvarujeme noky a vhazujeme je do vody, která mírně vře. Vaříme, dokud noky nevyplavou. • Uvařené knedlíky vkládáme do rozehřátého sádla. • Vepřový bůček nakrájíme na kostičky, ochutíme je solí, kmínem a pozvolna je pečeme v troubě na 160 °C až dokřupava. Po upečení je přecedíme přes cedník, výpek použijeme při servírování. • Cibuli nakrájíme najemno, orestujeme ji na sádle, přidáme zelí a dusíme doměkka. Zelí ochutíme solí a cukrem. • Servírování: Při servírování nahřáté noky na talíři doplníme červeným zelím, jemně nakrájenou pažitkou a trochou sádla. Tipy kuchaře: 1. Při servírování použijeme i výpek ze škvarků. 2. Pokrm doplníme nasekanou pažitkou. 3. Strouháme-li syrové brambory do vody, vzniknou nám knedlíky krásně světlé. Petr Stádník šéfkuchař MAKRO/METRO Vepřová špička boku k pečení 71,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 81,97 20 cR1222_01-23.indd 20 s kostí původ: Česká republika baleno v ochranné atmosféře bal.: cca 1,5 kg cena za 1 kg 14,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 16,99 Zelí červené bal.: 6 kg cena za 1 kg 11,40 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 13,00 Hrubá mouka bal.: 4× 1 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Vepřový bůček Horeca Select Brambory Vejce 2 ks Sůl Hrubá mouka Červené zelí sterilované Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Pažitka Horeca Select Sádlo škvařené Cukr Sůl archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Název položky 26.9.12 15:30