Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasická gastronomie

Platnost od 10.10. do 7.11.


Česká klasická gastronomie - strana 21










     

Česká klasická gastronomie - strana 21

Naháč z Vysočiny s kysaným šťouchaným bramborem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1000 g 102,90 Kč 500 g 64,95 Kč 200 ml 10,78 Kč 15 g 1,91 Kč 0,1 g 0,01 Kč 200 g 7,98 Kč 500 g 49,95 Kč 20 g 0,09 Kč 1500 g 16,35 Kč 800 g 5,52 Kč 180 g 1,24 Kč Název položky Vepřová kýta Vepřová plec Horeca Select Smetana 30 % Horeca Select Paprika mletá Kmín drcený Horeca Select Sádlo škvařené Vývar z vepřových kostí Sůl Horeca Select Brambor Kysané zelí Horeca Select Cibule žlutá Cena za jednu porci** : 26,17 Kč Obtížnost: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: • Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky, které dobře naklepeme a osolíme. • Vepřovou plec semeleme v mlýnku, přidáme smetanu, kmín, papriku, sůl a dobře promícháme. Náplň rozdělíme na 20 dílů. Na připravené plátky kýty dáme vždy dvě náplně. Klademe je co nejblíže k okrajům tak, abychom je mohli stáčet proti sobě do středu plátku. • Takto připravené závitky vložíme do sádlem vymazaného pekáče těsně vedle sebe, aby se během tepelné úpravy nerozbalily. Nejdříve je zapečeme na 230 °C 5 minut, dopékáme na 180 °C do zlatavé barvy povrchu. V průběhu pečení podléváme vývarem a obracíme. • Očištěné brambory uvaříme doměkka. Mezitím si cibulku nakrájíme najemno a orestujeme na sádle do změknutí. Přidáme opláchnuté a překrájené zelí a podusíme je doměkka. Přidáme k němu uvařené brambory, osolíme a rozšťoucháme. • Servírování: Na nahřátý talíř přeložíme šťouchané brambory, přidáme šťávu a čerstvě překrojené dva kousky masa. Tipy kuchaře: 1. Chceme-li extra jemné mleté maso, můžeme ho opakovaně semlít. 2. Připravujeme-li tento pokrm pro větší počet lidí, je lepší vyskládat plátky masa vedle sebe na alobal a poté je zabalit do dlouhé „rolády“. Docílíme tím rychlejší přípravy a snažší výdej. Petr Stádník šéfkuchař MAKRO/METRO archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Vepřová plec bez kosti Vepřová kýta b.k. – šály původ: Německo, Holandsko vakuově baleno 117,31* bal.: cca 2–3 kg cena za 1 kg 90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 90 min 102, cR1222_01-23.indd 21 90 129, 148,09* původ: Česká republika baleno v ochranné atmosféře bal.: cca 1 kg cena za 1 kg 129,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 147,06 Kmín drcený bal.: 2 kg cena za 1 kg 21 26.9.12 15:30