Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasická gastronomie

Platnost od 10.10. do 7.11.


Česká klasická gastronomie - strana 31










     

Česká klasická gastronomie - strana 31

Borůvkový koláč Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 500 g 4,95 Kč 25 g 1,07 Kč 70 g 1,60 Kč 200 ml 1,90 Kč 100 g 5,00 Kč 60 g 2,15 Kč 30 g 2,49 Kč 5g 0,02 Kč 70 g 2,79 Kč 500 g 39,95 Kč Název položky Mouka hladká výběrová Droždí Aro Cukr krupice Aro Mléko 1,5 % Vejce 2 ks Citron na kůru Vanilínový cukr Sůl Horeca Select Sádlo škvařené Borůvky čerstvé ŽMOLENKA Máslo Hrubá mouka Aro Cukr krupice 50 g 80 g 80 g Cena za jednu porci** : 4,78 Kč 0,91 Kč 1,83 Kč 6,95 Kč Obtížnost: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 2h • Z droždí, vlažného mléka, mouky a cukru si připravíme kvásek, necháme ho vzejít. • Do mísy s moukou přidáme vejce, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a vlažný tuk. • Přidáme i zbylé mléko a vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme ho vykynout. • Pekáč vymastíme tukem a pravidelně naneseme těsto po celé ploše. • Opět necháme vykynout. • Z mouky, cukru a másla si v míse připravíme žmolenku. Na vykynuté těsto nasypeme borůvky, posypeme je žmolenkou a pečeme na 170 °C do upečení. • Servírování: Upečený koláč krájíme na porce a servírujeme na talíři. Tipy kuchaře: 1. Při přípravě kvásku si musíte dát pozor, abyste těsto nespařili horkým tukem nebo mlékem. 2. Tento koláč můžete připravit i z litého nebo hrnkového těsta. Jitka Ulihrachová šéfkuchař MAKRO 79,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 91,09 cR1222_24-31.indd 31 Borůvky čerstvé bal.: vanička 125 g cena za 125 g 79 1, 2,04* Čerstvé droždí bal.: 24× 42 g cena za 42 g 70,50 ,37* 80 Vanilínový cukr bal.: 1 kg cena za 1 kg 31 9/27/12 2:28 PM