Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasická gastronomie

Platnost od 10.10. do 7.11.


Česká klasická gastronomie - strana 5










     

Česká klasická gastronomie - strana 5

Masová paštika s játry a brusinkami Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 400 g 51,96 Kč 500 g 17,45 Kč 250 g 1,73 Kč 15 g 0,07 Kč 10 g 1,27 Kč 75 g 5,99 Kč 50 g 2,50 Kč 350 g 34,97 Kč 100 g 5,39 Kč 300 g 26,01 Kč 150 g 7,16 Kč 100 g 7,99 Kč 0,5 g 0,01 Kč Název položky Vepřová plec Vepřová játra Horeca Select Cibule žlutá Sůl Horeca Select Paprika mletá Červené víno suché Vejce 1 ks Horeca Select Anglická slanina Horeca Select Smetana 30 % Brusinky Cukr třtinový Červené víno suché Sůl Základní paštikové koření Horeca Select Zázvor mletý Muškátový ořech celý Horeca Select Pepř černý, mletý Horeca Select Tymián, sušený 3g 1g 3g 3g Cena za jednu porci** : 1,33 Kč 0,70 Kč 0,92 Kč 2,39 Kč 16,78 Kč Obtížnost: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: • Vepřové maso upečeme, necháme vychladnout a semeleme je v masovém mlýnku. Jednu třetinu slaniny nakrájíme na tenké plátky, jednu třetinu na malé kostičky, zbytek semeleme s masem. Cibuli orestujeme doměkka a semeleme ji společně s vepřovými játry. Vzniklou směs smícháme se smetanou, žloutky, červeným vínem a kořením do jemné lepivé pasty, která protéká mezi prsty. Vmícháme do ní kostičky slaniny. • Formu vypláchneme vodou, vyložíme pečlivě fólií a následně na plátky krájenou slaninou. Plátky necháme přesahovat i přes okraj formy, abychom mohli celý obsah následně zabalit. Formu naplníme směsí, údery o stůl z hmoty tzv. „vyboucháme“ vzduch (paštika nebude mít vzduchové bubliny na řezu) • Plátky slaniny překryjeme směs a formu uzavřeme alobalem. Paštiku pečeme v troubě na 80 °C asi 45 minut. Po vychladnutí ji nejlépe až druhý den krájíme na porce. • Z cukru připravíme karamel, zalijeme ho červeným vínem a zredukujeme ho. Přidáme brusinky, krátce povaříme a necháme vychladnout. • Servírování: Hotovou paštiku krájíme na porce a na talíři doplňujeme brusinkami. Tipy kuchaře: 1. Čas tepelné úpravy závisí na velikosti paštiky a její formy. 2. Koření do paštik je směs koření a bylinek. Základem je zázvor, muškatový oříšek, pepř, tymián. 3. Paštiku můžeme doplňovat i ochuceným želé z různého ovoce a domácím pečivem. Petr Stádník šéfkuchař MAKRO/METRO Vepřová játra archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 2h 34, 39,79* cR1222_01-23.indd 5 původ: Německo vakuově baleno bal.: cca 1 kg cena za 1 kg 65,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 75,13 Anglická Brusinky bal.: 760 g cena za 760 g 99,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static lisovaná slanina 113,89 bal.: 1 kg plátky cena za 1 kg 5 26.9.12 15:26