Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasická gastronomie

Platnost od 10.10. do 7.11.


Česká klasická gastronomie - strana 7










     

Česká klasická gastronomie - strana 7

Škvarkové placky Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 500 g 4,95 Kč 15 g 0,07 Kč 200 ml 1,90 Kč 20 g 0,46 Kč 20 g 0,85 Kč 300 g 67,35 Kč 100 g 3,99 Kč 50 g 2,50 Kč Název položky Aro Mouka polohrubá Sůl Aro Mléko 1,5 % Aro Cukr krystal Droždí Vepřové škvarky chlazené Horeca Select Sádlo škvařené Vejce 1 ks Cena za jednu porci** : 8,21 Kč Obtížnost: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 2h • Smícháme malou část mouky, cukr, vlažné mléko a droždí, připravíme kvásek. Necháme ho vzejít při teplotě 38 °C. rož • Mouku promícháme se solí, v mouce uděláme důlek, přidáme do něj vejce, kvásek, mléko a celé zpracujeme v hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. • Vykynuté těsto rozválíme na plát, který potřeme sádlem, posypeme jej překrájenými škvarky, přeložíme a znova vyválíme na 0,5–0,8 cm. To celé opakujeme 3×. • Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka, ta přendáme na plech a necháme dále kynout. Před pečením uděláme na placce nožem mřížku. Placky pečeme na plechu v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. • Servírování: U placek je lepší je servírovat v utěrce, která stále nasavá přebytečný tuk. Tipy kuchaře: 1. Do těsta můžeme přidat i bílé víno. Před pečením můžeme placky posypat kmínem nebo hrubozrnnou solí. 2. Placky můžeme podávat i jako přílohu k pečeným a dušeným masům. 3. Škvarkové placky se vždy pekly při zabíjačkách. Jitka Ulihrachová šéfkuchař MAKRO PLATNOST CENY 10. – 23. 10. 2012 44,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 51,19 cR1222_01-23.indd 7 Sedlácké škvarky bal.: 200 g cena za 200 g 9,50 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 10,83 Mléko trvanlivé 1,5 % bal.: 4× 1 l, 12× 1 l cena za 1 l 39,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 45,49 Sádlo bal.: 5 kg kbelík cena za 1 kg 7 27.9.12 12:54