Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé maso, mléko

Platnost od 10.10. do 23.10.


Čerstvé maso, mléko - strana 10










     

Čerstvé maso, mléko - strana 10

Hrachová polévka s uzeným masem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Hrách zelený sušený 350 g 5,95 Kč Vývar z uzeného masa (vlastní výroba) 800 g Česnek 80 g 1,11 Kč Sůl 18 g 0,08 Kč Horeca Select Pepř černý, celý 1 g 0,35 Kč Horeca Select Majoránka čerstvá 30 g 1,05 Kč Cibule bílá 300 g 7,77 Kč Mrkev 100 g 0,59 Kč Celer 100 g 1,09 Kč Pórek 100 g 1,99 Kč Horeca Select Bobkový list 0,5 g 0,62 Kč Uzená plec 600 g 47,94 Kč Máslo 200 g 19,12 Kč Sádlo 150 g 5,99 Kč Název položky Cena za jednu porci** : 9,36 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 70 min 1. Uvařený hrách můžeme i mixovat, nicméně i pak musíme polévku přecedit. 2. Během vaření hrachu je důležité sbírat naběračkou povrchové nečistoty a sražené bílkoviny. Vytvářejí nepříjemnou příchuť v polévce a snižují její lesk. 3. Vybírejte pečlivě kvalitní uzené maso, ta méně kvalitní jsou plná soli a vody a po jejich dovaření a dopečení byste mohli mít velké ztráty. P t Stád ík Petr Stádník archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ Uzená rolovaná plec 60 100 kg hotového výrobku je vyrobeno min. z 60 kg vepřové plece 91,09* bal.: cca 1,3 kg cena za 1 kg 90 79, 10 cF1222_01-16.indd 10 90 29, 34,09* Majoránka čerstvá původ: Izrael bal.: vanička 30 g cena za 30 g 16,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 18,24 Hrách zelený celý bal.: 5 kg cena za 1 kg 26.9.12 14:39 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Zelený hrách propláchneme, namočíme na 12 hodin a v té samé vodě následně vaříme úplně doměkka (jednotlivá uvařená zrnka musejí mezi prsty jít lehce rozmáčknout). NESOLÍME! • Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na velké kusy a orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme uzené maso vcelku, vše zalijeme vodou. Přidáme koření. Zavaříme a táhneme 3 hodiny. Poté maso vyjmeme a vývar přecedíme. Maso použijeme do polévky jako vložku a vývar pro upravení konzistence hrachové polévky. • Uvařený hrách prolisujeme přes cedník, popřípadě pasírku. Vzniklé pyré povolíme do konzistence vývarem z uzeného masa. Polévku dochutíme příp. solí, třeným česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky. Nakonec vše zjemníme vychlazeným máslem. • Servírování: Nakrájené uzené maso orestujeme na sádle v pánvi a doplníme jím polévku nalitou do nahřátého taliře.