Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé maso, mléko

Platnost od 10.10. do 23.10.


Čerstvé maso, mléko - strana 11










     

Čerstvé maso, mléko - strana 11

Pečená husa s jablky a zelníkem Suroviny na 10 porcí: Název položky Husí stehna Kuřecí vývar (vlastní výroba) Sůl Husí sádlo Jablka (červená) Husí Foie gras Demi-glace kuřecí (vlastní výroba) Horeca Select Tymián čerstvý Máslo Zelník: Celozrnná pšeničná mouka hladká Celozrnná pšeničná mouka polohrubá Droždí Cukr krystal Mořská sůl Husí sádlo Mléko plnotučné Zelí bílé Cibule Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 3000 g 449,70 Kč 100 g 2,90 Kč 10 g 0,04 Kč 1500 g 117,00 Kč 1500 g 19,35 Kč 100 g 67,90 Kč 25 g 1,00 Kč 0,3 g 0,01 Kč 100 g 9,56 Kč 300 g 300 g 42 g 20 g 18 g 10 g 200 g 1000 g 400 g 69,55 Kč Cena za jednu porci** : Pracovní postup: 7,17 Kč 7,17 Kč 0,08 Kč 0,46 Kč 0,21 Kč 0,78 Kč 2,53 Kč 6,90 Kč 2,76 Kč Obtížnost: Doba přípravy: 6 hod Doba vaření: 5 hod Tipy kuchaře: P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ 1. U tohoto receptu se dříve maso peklo klasicky v troubě na 180 °C a z výpeku se připravovala šťáva. Tímto způsobem vaření docílíte jemnějšího, nevysušeného masa. Doporučuji tyto pomalé úpravy provádět přes noc při nižší teplotě, kdy spotřebujete méně energie a navíc je i levnější. 2. Šťáva se při takovéto tepelné úpravě následně připravuje z vlastního demi-glace. Je to silný masový koncentrát vyrobený z kostí, zeleniny a dalších přísad a svařený bez mouky na minimální množství v sirup. Z tohoto koncentrátu použijete jen čajovou lžičku na každou porci zvlášť a následnou sílu šťávy ocení každý host. 3. Přebývající sádlo si přecedíme a uchováme je pro další použití. MRAŽENÉ 149,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 170,89 cF1222_01-16.indd 11 Husí stehna původ: Maďarsko vakuově baleno cena za 1 kg 15,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 18,13 Tymián čerstvý původ: Izrael bal.: vanička 30 g cena za 30 g Jablka červená skládaná 13,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 15,85 vel.: příčný průměr 70+ mm bal.: karton cca 7 kg cena za kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. • Husí stehna: Od očištěných husích stehen odsekneme pomocí nože vrchní kloub, tak abychom neporušili kost. Poté stehna nasolíme hrubozrnnou solí na 5 hodin. Následně stehna opláchneme od soli, osušíme utěrkou a opečeme je dozlatova v pánvi. Po opečení stehna přeložíme do rozehřátého husího tuku a konfitujeme doměkka. Stehna konfitujeme plně ponořená v sádle při teplotě max. 85 °C po dobu cca 4,5 hodiny (než maso samo skoro odpadá od kosti). Měkká stehna přendáme do jednoporcových sáčků spolu s tukem, necháme vychladnout a poté zavakuujeme. Takto je uchováme v lednici pro další použití. • Zelník: Připravíme si kvásek z části vlažného mléka, droždí, špetky soli, cukru, mouky a vymícháme hladkou kašičku, kterou necháme přikrytou vykynout při 38 °C. Poté smícháme ve větší misce všechny zbylé sypké hmoty a promícháme je spolu s kváskem a se zbylým vlažným mlékem. Vypracujeme hladké kynuté těsto. Z vykynutého těsta připravíme malé bochánky, které přikryté necháme znovu vykynout. Bochánky následně rozválíme a naplníme připraveným zelím a zabalíme. Zelníky lehce vidličkou propícháme na povrchu k uvolnění páry a pečeme je na 200 °C cca 15 minut. Po upečení je potřeme sádlem. • Zelí: Cibuli a zelí nakrájíme na nudličky. V tom samém pořadí je orestujeme zvolna na sádle, osolíme a přiklopené dusíme doměkka. Po udušení zelí ponecháme vychladnout a plníme jím kynuté těsto. Trochu připraveného zelí si ponecháme na doplnění na talíři. • Šťáva a foie gras: Foie gras nakrájíme na silné plátky (1 cm) a zprudka je opečeme v pánvi na barvu. Následně osolíme a ponecháme prohřát v teple (55 °C). Výpek zalijeme vývarem a vložíme do něj demi-glace. Celé svaříme na sirup, který přecedíme a zjemníme kostičkami studeného másla a tymiánem. • Servírování: Zavakuovaná stehna ohřejeme ve vodní lázní a pak je dopékáme dokřupava pod salamandrem. Jablka nakrájíme na výseče, opečeme je na malém mnnožství sádla v pánvi na barvu a přídáme je k stehnu pod salamandr. Podáváme vše na nahřátém talíři podlité připravenou šťávou a doplněné o pečený zelník s připraveným zelí na sádle. 11 26.9.12 16:04