Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 24.10. do 7.11.


Čerstvé potraviny - strana 10










     

Čerstvé potraviny - strana 10

Zelná polévka s nudlemi a klobásou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Horeca Select Kysané zelí 250 g 6,23 Kč Papriková klobása 200 g 12,98 Kč Sušené houby 20 g 40,00 Kč Uzené maso – koleno 200 g 19,60 Kč Vepřové maso – plec 200 g 25,98 Kč Horeca Select Brambory varný typ B 750 g 6,68 Kč Široké nudle 125 g 7,36 Kč Sůl 20 g 0,09 Kč Horeca Select Pepř černý mletý 0,5 g 0,15 Kč Horeca Select Paprika mletá sladká 10 g 3,76 Kč Sádlo škvařené vepřové 50 g 2,00 Kč Horeca select Bobkový list 0,2 g 0,25 Kč Horeca Select Majoránka čerstvá 2 g 1,20 Kč Horeca Select Petržel hladkolistá 10 g 1,99 Kč Název položky Cena za jednu porci** : 12,82 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 60 min P t Stád ík Petr Stádník 1. Všechny suroviny (vyjma kysaného zelí) je nutné vařit doměkka. Kysané zelí přidáme až poté, protože kdybychom je vložili hned v začátcích přípravy, tak bychom vše díky kyselosti zelí museli vařit mnohem déle. 2. Zelí je nutné před vložením do polévky ochutnat. Je-li moc kyselé, propláchneme je. 3. Tato polévka se může podávat i jako hlavní pokrm během masopustů. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ 64,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 73,99 10 cF1223_09-16_.indd 10 Papriková klobása bal.: cca 2 kg cena za 1 kg Brambory pozdní prané Zelí kysané bílé 24,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 28,39 pevný podíl: 80 % původ: Slovensko bal.: kbelík 5 kg cena za 1 kg 10,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 12,43 varný typ B přílohové původ: Česká republika bal.: sáček 5 kg cena za 1 kg 11.10.12 11:17 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Příprava polévky: Omyté, očištěné vepřové maso vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na větší kostky. Ve vývaru následně uvaříme i uzené maso. Když už je maso skoro měkké, přidáme nahrubo krájené brambory a sušené houby, které jsme předem namočili ve vodě. Vaříme tak dlouho, než brambory s masem změknou. Uzené maso po uvaření vyjmeme z polévky a rovněž je nakrájíme na hrubší kousky, které vložíme zpět do polévky spolu s překrájeným kysaným zelím. Vše povaříme, aby zelí změklo. • Příprava klobásy, těstovin: na plátky nakrájenou klobásu orestujeme na pánvi dozlatova, přidáme k ní mletou papriku, majoránku, vše krátce zpěníme na mírném teple, abychom koření nespálili. Směs vložíme do polévky a necháme projít varem. • Příprava těstovin: Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „na skus“, promastíme sádlem a necháme připravené pro následné servírování. • Servírování: Uvařené, ohřáté nudle vložíme do nahřátého talíře a zalijeme připravenou polévkou s klobásou.