Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 24.10. do 7.11.


Čerstvé potraviny - strana 11










     

Čerstvé potraviny - strana 11

Pečená husa se zelím a lokšemi Suroviny na 10 porcí: Název položky Husí stehna: Husí sádlo Horeca Select Bobkový list Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Nové koření, celé Horeca Select Čerstvý tymián Mořská sůl Mrkev Cibule Celer Hřebíček celý Hrubozrnná sůl Zelí červené: Horeca Select Zelí červené Cibule Horeca Select Anglická slanina Třtinový cukr Med včelí Sůl Máslo Olej slunečnicový Vinný ocet, bílý Bramborové lokše: Horeca Select Brambory varný typ B Mouka hladká Horeca Select Sádlo škvařené Sůl Horeca Select Anglická slanina Vejce 1 ks Husí játra Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2500 g 387,25 Kč 1800 g 140,40 Kč 10 g 12,41 Kč 20 g 7,00 Kč 15 g 6,12 Kč 10 g 5,98 Kč 20 g 0,28 Kč 140 g 0,83 Kč 120 g 1,07 Kč 100 g 1,09 Kč 5g 2,33 Kč 250 g 3,48 Kč 1300 g 200 g 200 g 90 g 80 g 40 g 80 g 100 g 150 g 21,97 Kč 1,78 Kč 26,98 Kč 4,29 Kč 8,88 Kč 0,18 Kč 7,52 Kč 2,99 Kč 4,04 Kč 450 g 150 g 25 g 3g 300 g 50 g 600 g 4,01 Kč 1,71 Kč 1,00 Kč 0,01 Kč 29,97 Kč 2,75 Kč 75,48 Kč Cena za jednu porci** : Obtížnost: 9 hod 40 min • Husí stehna: Den předem smícháme hrubozrnnou sůl s kořením a směs vetřeme do kůže husích stehen. Druhý den je opláchneme od soli a vložíme je do rozehřátého husího sádla spolu s kořenovou zeleninou, kořením a bylinkami. • Konfitování: Suroviny plně ponořené v sádle upravujeme při teplotě ne vyšší než 90 °C po dobu cca 4,5 hodiny (než maso samo skoro „odpadá“ od kosti). Pak stehna přendáme do jednoporcových sáčků spolu s tukem, necháme vychladnout a poté zavakuujeme. Takto připravená stehna uchováme v lednici. • Sádlo: Přebytečné sádlo použijeme na omaštění pokrmu, přípravu lokší či další kolo konfitování. Můžeme v něm dohněda zkaramelizovat i cibulku se špekem pro dozdobení pokrmu. • Husí stehna: Ohřejeme ve vakuu ve vodní lázní a pak je dopékáme dokřupava pod salamandrem, dochutíme solí až v samém závěru. • Červené zelí: Zelí zbavené košťálů nakrouháme na jemné nudličky. V hrnci na sádle orestujeme dozlatova cibulku (krájenou najemno) a anglickou slaninou (malou část slaniny si ponecháme na dokončení pokrmu). Přidáme třtinový cukr a necháme jej zkaramelizovat, poté zastříkneme vinným octem. Necháme odpařit a svaříme na polovinu. Poté přidáme nakrouhané zelí, osolíme a podusíme doměkka, až do odpaření tekutiny. • Příprava lokše: Předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a zpracujeme v těsto. Těsto rozdělíme na stejné díly cca o váze 100 g a vyválíme je pomocí válečku na pomoučněném dřevěném stole, na plát 2 mm vysoký. Placky opékáme na malém množství sádla nebo nasucho na plotně dozlatova. Po upečení a při servírování je potřeme sádlem. • Příprava jatýrek: Jatýrka nakrájíme na kousky a zprudka na rozehřáté pánvi je orestujeme dozlatova na barvu. Osolíme je a porci jatýrek zabalíme do opečené bramborové lokše. Tu pak překrojíme a servírujeme teplou. Na výpeku v pánvi vypečeme anglickou slaninu a tou doplníme pokrm na závěr. • Servírování: Dokřupava prohřátou husu lehce dosolíme a přeložíme ji na nahřátý talíř. Doplníme ji červeným zelím. Na zelí přiložíme překrojenou prohřátou lokši s jatýrky. Vše doplníme husím sádlem s opečenou slaninou. MRAŽENÉ 154,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 176,59 cF1223_09-16_.indd 11 Husí stehna původ: Maďarsko vakuově baleno cena za 1 kg 16,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 19,27 Anglická Zelí červené bal.: 6 kg cena za 1 kg 134,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static slanina 153,79 bal.: cca 900 g cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 76,18 Kč 11 10.10.12 13:29