Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Ústřice a mušle

Platnost od 7.11. do 5.12.


Ústřice a mušle - strana 7










     

Ústřice a mušle - strana 7

Mušle slávky Tepelné zpracování Úprava čerstvých slávek není nijak náročná. V současné době se na náš trh dostávají slávky většinou již očištěné a není třeba je před tepelnou úpravou zbavovat byssových vláken či mořských parazitů. Důležité je, aby při tepelné úpravě byly mušle živé, konzumace mrtvých mušlí zanechává nepříjemné zažívací potíže. Poznat mrtvou mušli však není nijak těžké. Před samotným vařením vybereme ty mušle, které jsou pootevřené a nereagují na poklepání. Po tepelné úpravě naopak nekonzumujeme ty mušle, které se neotevřely. Způsobů přípravy mušlí je mnoho. Vždy je však důležité mušle tepelně upravovat ne více než 5 minut, jinak se může stát, že zgumovatí. Většinou se mušle dusí, např. na cibuli, kořenové zelenině a víně. Jižní státy je s oblibou přidávají do rajčatových omáček či polévek. Mušle italské lat.: Mytilus galloprovincialis vel.: 70–90 ks/kg původ: Itálie, Španělsko cena za 1 kg 55,00 62,70* Mušle B Bouchot lat.: Mytilu edulis Mytilus ytilu vel. 100–130 ks/kg el.: 0 el 00 vel.: 100– původ: Francie ůvod v d původ: Fr cena za en n cena za 1 kg 99,00 112,86* Mušle slávky Dánské lat.: Mytilus edulis vel.: 43–50 ks/kg původ: Dánsko cena za 700 g 00 79,90,06* Mušle BIO lat.: Mytilus edulis vel.: 43–50 ks/kg původ: Irsko cena za 700 g 99,00 112,86* *cena s DPH cE1224_01-08.indd 7 ústřice a mušle 7 10/24/12 12:25 PM