Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastro - čerstvé zboží

Platnost od 7.11. do 21.11.


Gastro - čerstvé zboží - strana 15










     

Gastro - čerstvé zboží - strana 15

Zajíc na smetaně se slaninovým trhancem Suroviny na 10 porcí: Název položky Zaječí hřbet mražený Slanina uzená bez kůže Trhanec: Anglická slanina speciál Vejce 10 ks Sůl Mléko polotučné 1,5 % Polohrubá mouka Smetanová omáčka : Mrkev Celer bulva Petržel Uzená slanina bez kůže Horeca Select Cibule Hořčice plnotučná Vinný ocet Cukr krystal Citron Kuřecí vývar (vlastní výroba) Horeca Select Pepř černý celý Horeca Select Nové koření celé Horeca Select Bobkový list Brusinky Aro Smetana 30 % Bílé víno suché Horeca Select Čerstvý tymián Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 3000 g 987,00 Kč 150 g 9,45 Kč 300 g 500 g 40 g 500 g 500 g 28,47 Kč 27,50 Kč 0,18 Kč 5,15 Kč 5,70 Kč 200 g 200 g 100 g 150 g 130 g 50 g 120 g 120 g 40 g 1500 g 1 g 1 g 1 g 200 g 100 g 200 g 25 g 1,38 Kč 2,38 Kč 2,19 Kč 9,45 Kč 1,42 Kč 0,49 Kč 3,23 Kč 2,75 Kč 1,04 Kč 43,50 Kč 0,35 Kč 0,41 Kč 1,24 Kč 17,34 Kč 5,09 Kč 18,64 Kč 13,25 Kč Cena za jednu porci** : Obtížnost: 2h • Příprava masa: Část zaječích hřbetů vykostíme. Ty použijeme na minutkovou úpravu. U zbylých hřbetů dokonale očistíme kostičky, které obalíme alobalem, aby se během pečení nespálily. Vychlazenou slaninu nakrájíme na 2 mm silné hranolky. Pravidelně jimi protkneme hřbety, a to tak, že tenkým nožem nařízneme maso po vlákně masa, abychom mohli hranolek slaniny vsunout. Poté maso zdrezírujeme (svážeme) provázkem, aby drželo pěkný tvar, lehce potřeme olejem a zprudka opečeme do zlatošedé barvy na pánvi. Následně osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Pánev i s hřbety podlijeme trochou vývaru, zredukujeme (odvaříme) a vše přeložíme do pekáče. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 45 minut. Maso musí být měkké a šťavnaté. Vzniklý výpek použijeme do omáčky. • Příprava trhance: Pekáček na pečení trhance musí mít rovné a pevné dno. Vymažeme jej tukem a vysypeme moukou. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme ji na suché pánvi. Oddělíme žloutky od bílků. V misce rozmícháme mléko se žloutky, polohrubou moukou, osolíme a přidáme orestovanou lehce vychladlou slaninu. Z bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně ho pomocí metly smícháme se žloutky. Vzniklou nadýchanou pěnovou hmotu pravidelně rozprostřeme do pekáčku, aby všude byla stejná vrstva. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut. Po upečení korpus roztrháme na kusy a udržujeme vše na teple. • Příprava omáčky: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou, omytou kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Připravíme si odvar z koření tak, že koření dáme do kastrůlku s vodou a vaříme 5 minut. Pak jej necháme ještě dál vyluhovat. V hrnci si roztavíme kostičky slaniny, přidáme plátky zeleniny a orestujeme vše do nahnědlé barvy. Pak přidáme na plátky krájenou cibuli a dále restujeme do nahnědlé barvy. Přidáme cukr, hořčici a necháme vše lehce zkaramelizovat. Orestovaný základ zalijeme bílým vínem, octem a necháme vše odvařit. Přidáme vývar, odvar z koření, vypečenou šťávu, brusinky a ochutíme solí. Dusíme, dokud není zelenina úplně měkká a hladina vyvařeného vývaru je těsně nad zeleninovým základem. Pomocí mixéru rozmixujeme základ na jemné pyré. Konzistenci upravíme vývarem a smetanou. Přivedeme k varu, dochutíme solí, příp. šťávou z citronu, a přecedíme. • Příprava steaku: Vykoštěný hřbet lehce pokapeme olejem a promneme v rukou, opečeme jej zprudka suché pánvi, tak, aby se povrch masa uzavřel. Pak přidáme vychlazené máslo, které osolíme a necháme na horké pánvi zhnědnout. Tímto hnědým máslem několikrát přelijeme vykoštěný hřbet a ten následně přeložíme do vyhřáté trouby, kde jej dopékáme asi 3 minuty na 170 °C. Maso vyjmeme a necháme na místě teplém 65 °C asi 10 minut odležet. Mezitím si připravíme pokrm k servírování. • Servírování: Na levou stranu nahřátého talíře přeložíme kusy trhance, na pravou stranu nalijeme omáčku. Na tu položíme upečený zaječí hřbet spolu s minutkově upraveným, ukrojeným špalíčkem zaječího hřbetu. Nakonec doplníme pokrm brusinkami a čerstvým tymiánem. MRAŽENÉ 329,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 375,06 cF1224_09-16.indd 15 Zaječí hřbet s kostí původ: Argentina vakuově baleno cena za 1 kg 94,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 108,19 Anglická slanina speciál bal.: cca 0,9 kg cena za 1 kg 65,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 75,13 Brusinky bal.: 760 g cena za 760 g archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 118,76 Kč 15 25.10.12 10:05