Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastronomie čerstvé potraviny

Platnost od 21.11. do 5.12.


Gastronomie čerstvé potraviny - strana 14










     

Gastronomie čerstvé potraviny - strana 14

Hříbková polévka Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Máslo 150 g 14,39 Kč Hladká mouka 100 g 1,14 Kč Mléko 400 g 4,36 Kč Vývar houbový (vlastní výroba) 1400 g 42,00 Kč Horeca Select Hříbky mražené 800 g 188,80 Kč Sůl 20 g 0,09 Kč Horeca Select Pepř černý, mletý 1g 0,31 Kč Horeca Select Kmín mletý 1g 0,32 Kč Cibule bílá 250 g 6,48 Kč Horeca Select Petržel hladkolistá, nať 10 g 1,00 Kč Smetana 12 % 200 g 6,78 Kč Pórek 80 g 2,15 Kč Olej slunečnicový 100 g 2,99 Kč Název položky Cena za jednu porci** : 27,08 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 30 min 1. V době sezony hub připravujeme polévku z čerstvých hříbků. 2. Veškeré odřezky z hub použijeme na přípravu houbového vývaru, který připravíme ze základního kuřecího či zeleninového vývaru. Kvalita připraveného základního houbového vývaru ovlivňuje i kvalitu finální polévky. 3. Pro přípravu bezlepkové varianty polévky použijeme pro zahuštění místo mouky trochu syrových, oloupaných brambor, které nakrájíme na plátky, vložíme do polévky a po uvaření je rozmixujeme v polévce dohladka. P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH MRAŽENÉ Směs hřibů celých 33,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 38,65 14 cF1225_01-16.indd 14 Smetana na vaření 12 % bal.: 4× 1 l cena za 1 l 236,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 269,04 složení: Boletus edulis, Boletus pinicola, Boletus reticulatus, Boletus aereus bal.: 1 kg, cena za 1 kg Cibule kuchyňská bílá 25,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 29,53 vel.: příčný průměr 50/70 mm původ: Austrálie bal.: síť 5 kg, cena za 1 kg 7.11.12 16:46 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Oloupanou, očištěnou cibuli nakrájíme na nudličky a pozvolna ji orestujeme na oleji s 1/3 másla doměkka, přidáme nakrájený pórek a nahrubo překrájené rozmražené hříbky (malou část hříbků, nejlépe hlavičky, si ponecháme na dokončení stranou). Znovu vše krátce orestujeme do změknutí. Ochutíme solí, mletým kmínem a pepřem, zalijeme silným, předem připraveným houbovým vývarem a povaříme. • Druhou třetinu másla rozpustíme stranou v pánvi, přidáme mouku a pozvolna restujeme tak, aby mouka ztratila syrovou vůni mouky. Přípravíme zásmažku. Necháme vychladnout. Postupně s ní zahustíme polévku tak, že studenou zásmažku zašleháme do tekutiny. Důkladně ji provaříme cca 15 min., přidáme mléko a opět povaříme. Následně rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou a opět polévku krátce povaříme a přecedíme. • Druhou, malou část hříbků nakrájíme na plátky, orestujeme dozlatova na zbylé třetině másla, ochutíme solí, kmínem a pepřem. Při podávání vkládáme do polévky. • Servírování: Polévku nalijeme do nahřátého talíře a přidáme do ní ochucené orestované hříbky s petrželkou.