Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastronomie čerstvé potraviny

Platnost od 21.11. do 5.12.


Gastronomie čerstvé potraviny - strana 15










     

Gastronomie čerstvé potraviny - strana 15

Bramborové knedlíky s uzeným vepřovým jazykem a cibulovým zelím Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2000 g 199,80 Kč 150 g 3,89 Kč 80 g 5,04 Kč Název položky Vepřový jazyk uzený Cibule bílá Uzená slanina bez kůže Knedlíky: Brambory Hrubá mouka Bramborový škrob Vejce 1 ks Sůl Cibulové zelí po staročesku: Cibule bílá Uzená slanina bez kůže Cukr třtinový světlý Sůl Máslo Vinný ocet, bílý Olej slunečnicový Horeca Select Kmín celý Horeca Select Bobkový list Smetana ke šlehání 31 % Smažená cibule: Cibule bílá Horeca Select Vepřové sádlo Sůl 1000 g 400 g 30 g 50 g 9g 4,90 Kč 4,56 Kč 2,25 Kč 2,49 Kč 0,04 Kč 1300 g 200 g 180 g 50 g 50 g 180 g 100 g 1g 1g 70 g 33,67 Kč 12,60 Kč 8,59 Kč 0,22 Kč 4,80 Kč 4,84 Kč 2,99 Kč 0,34 Kč 1,24 Kč 4,12 Kč 600 g 500 g 1g 15,54 Kč 20,25 Kč 0,01 Kč Cena za jednu porci** : 33,22 Kč Obtížnost: 1 h 50 min P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ 99,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 113,89 cF1225_01-16.indd 15 Tipy kuchaře: 1. Cibulové zelí se u nás vařilo za starých časů, a to hlavně v zimním období. Na talíře se dostalo, když došly zásoby hlávkového zelí. 2. Cibulové zelí je velice příjemná, chuťově originální změna pro strávníky. Uzený vepřový jazyk bal.: cca 1,5 kg cena za 1 kg 63,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 71,82 Uzená slanina bez kůže bal.: cca 1,2 kg cena za 1 kg 32,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 37,51 Slunečnicový olej bal.: 5 l cena za 1 l archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: • Jazyk uvaříme v neosolené vodě doměkka. Stále teplý jazyk oloupeme z kůže. Oloupaný jazyk nakrájíme na plátky a připravíme pěkné porce. • Příprava náplně: špičku a konec uvařeného, oloupaného jazyka spolu s veškerými odřezky nakrájíme na kostičky, to samé provedeme se špekem a cibulí. Vše orestujeme do změknutí, osolíme a opepříme. Vzniklou směs (náplň do knedlíků) necháme vychladnout. • Příprava knedlíků: brambory den předem uvaříme a oloupeme. Druhý den brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, škrob a smícháme. Vytvořené těsto rozdělíme na menší díly a ty tvarujeme do silných válců. Ty nakrájíme na stejnoměrné díly, do kterých uděláme rukou důlek a vložíme do něj připravenou náplň. Pečlivě náplň uzavřeme do tvaru knedlíku. Vaříme nejlépe v páře asi 20 minut. Dobu vaření určuje velikost knedlíků. • Cibulové zelí: omyté a očistěné brambory upečeme v troubě na kamenné soli doměkka a vydlabeme z brambor dužninu. Tuto dužninu rozmixujeme s trochou smetany dohladka a použijeme následně k zahustění cibulového zelí. Bílou cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme ji na másle spolu se slaninou a celým kmínem. Přidáme třtinový cukr, sůl a necháme je rozpustit, zastříkneme trochou vinného octa, ponecháme lehce odpařit a svaříme na polovinu. Nakonec zahustíme připraveným pyré z pečených brambor. Požadovanou konzistenci cibulového zelí dosáhneme dalším vařením. • Smažená cibulka: oloupanou cibuli nakrájíme na nářezovém stroji na stejnoměrná kolečka o síle 1 mm. Cibuli rozdrobíme a osušíme papírovou utěrkou. Následně ji pak usmažíme na sádle dozlatova. Usmaženou cibulku přendáme hned na papírovou utěrku a lehce osolíme. • Servírování: plátky jazyka opečeme v pánvi na sádle dozlatova a naaranžujeme je na nahřátý talíř. Přidáme napařené knedlíky. Jeden z nich natrhneme, aby byla vidět náplň. Přidáme připravené cibulové zelí. Na závěr doplníme usmaženou cibulkou. 15 7.11.12 19:41