Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket, hypermarket leták : Hypermarkety

Platnost od 5.12. do 11.12.


Hypermarkety - strana 6










     

Hypermarkety - strana 6

PŘEDNOSTI RYBÍHO MASA Obecná situace s čerstvou rybou ve světě Rybí maso je zdravé a to hned z několika důvodů: kromě snadné stravitelnosti obsahuje stejně hodnotné bílkoviny jako maso teplokrevných zvířat a tuk ryb je lépe stravitelný než ostatní živočišné tuky. Novější poznatky naznačují, že maso a tuk sladkovodních i mořských ryb hrají důležitou roli v předcházení aterosklerózy a nedokrevnosti srdečního svalu. Výzkumem se zjistilo, že bychom měli jíst ryby 3× týdně v celkové dávce půl kilogramu, což jsou tři porce rybího masa přibližně po 170 gramech za týden. Množství ryb volně žijících v moři neustále klesá a dokonce se očekává, že do 20 let budou moře „vylovená“. Řešením může být farmovaný chov. V současné době je nejznámější farmovanou rybou Losos obecný. Producenti lososa mají kontrolu nad chovem od vajíčka až po celou rybu. Pod přísnou kontrolou je také potrava pro ryby – granule. Losos je do velikosti 100 g nejdříve v sladké vodě, a pak je přemístěn do vody slané – kde jsou až do dospělosti. Nejžádanější jsou velikosti 3–7 kg. Největšími producenty farmovaného lososa jsou Norsko, Skotsko, Chile, Faerské ostrovy. vá Pražma modra vý) (Mořan tma u). farmy v Řeck ované (velké é ryby – farm ředomořsk Oblíbené st vání. né pro grilo Velmi vhod 44 haná Pražma kuc • 500 g ,80 Kč • 1 kg = 89 90 58,90/ -23 % Třeboňský kapr (lysec i šupináč) Po dlouhé době zařazujeme tradičního kapra i v mraženém sortimentu. Rybí značku Třeboňský kapr může me bezpochybně zařadit mezi nejzn ámější produkty českého rybníkářství. Vyso ká kvalita Třeboňského kapra je dána především chovem v čistém prost ředí Třeboňské pánve. Uznání kvali ty a jedinečnosti se tato jihočeská ryba dočkala i ze strany Evropské unie, když v roce 2007 bylo rozhodnuto o zápisu chráněného zeměpisného označení Třeboňský kapr. Vyrobeno v ČR 12900 169,-/ -23 % Kapr Třeboňský půlky • cca 1 kg • v nabídce také vnitřnosti z kapra 400 g za 59,90 Kč Okáč kuchaný • 500 g • 1 kg = 79,80 Kč 39 90 Hoki kuchaný • 1 kg 59,90/ 9900 149,-/ -33 % -33 % Pstruh duhový Gastronomií tradičně ceněná lososovitá ryba. V mase pstruha je jen malé množství menších kostí. Žeberní kosti se po tepelné úpravě dobře oddělují od masa společně s páteří. Pstruh je vhodný ke všem kuchyňským úpravám včetně grilování a uzení. 1850 21,90/ -15 % Platýs kuchaný • 600 g • 1 kg = 99,83 Kč 59 90 89,90/ -33 % Losos Gorbuša • cca 1 kg 12900 179,-/ -27 % Pstruh kuchaný s hlavou • chlazený • 100 g • v prodejnách s úsekem čerstvých ryb pstruh 100 g za 17,50 Kč V Albertu jsme zaměřeni na spolupráci s dodavateli letak_Albert_HM_49_2012_e.indd 6 29.11.2012 14:45:16