Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 5.12. do 25.12.


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Vánoční polévka z kapra Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Rybí vývar z kapra – vlastní výroba 1500 g 21,00 Kč Mrkev 100 g 0,59 Kč Celer 100 g 1,09 Kč Horeca Select Muškátový oříšek, celý 1g 0,70 Kč Máslo 150 g 14,61 Kč Hladká mouka 120 g 1,43 Kč Horeca Select Petržel nať, hladkolistá 2g 0,20 Kč Smetana 30 % 150 g 8,99 Kč Rybí směs na polévku – vnitřnosti 500 g 149,50 Kč Knedlíček: Vejce 100 g 5,50 Kč Horeca Select Muškátový oříšek, celý 0,5 g 0,35 Kč Horeca Select Petržel nať, hladkolistá 10 g 1,00 Kč Máslo 20 g 1,95 Kč Rohlík 150 g 5,79 Kč Název položky Cena za jednu porci** : 21,27 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 60 min 1. Připravujeme-li rybí vývar z kapřích hlav, vyndaváme žábry a oči. Po uvaření vyjmeme líčka a ta vkládáme do polévky při servírování. 2. Místo knedlíčků můžeme jako vložku do polévky použít na másle opečené kostičky bílého pečiva. P t Stád ík Petr Stádník archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ 89,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 101,46 14 cF1226.indd 14 Rybí polévková směs bal.: 300 g cena za 300 g Ořech 135,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static muškátový celý 153,90 bal.: 200 g cena za 200 g Trvanlivá smetana ke šlehání 30 % 59,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 68,29 bal.: 6× 1 l, cena za 1 l další akční ceny také na: ostatní trvanlivé smetany Bohemilk 1 l 21.11.12 20:22 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Z části másla a hladké mouky si připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji předem připraveným rybím vývarem, rozšleháme a prováříme, aby mouka ztratila svou „syrovou“ chuť. Pak přilijeme mléko, ochutíme muškátovým oříškem, solí a krátce povaříme. • Očištěnou, omytou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na zbylém másle a vložíme do polévky. Polévku zjemníme smetanou a opět převaříme – jen krátce, aby se zelenina nerozvařila. • Očištěné rybí vnitřnosti, nejlépe jikry, nakrájíme na kousky a rovněž orestujeme na pánvi. Do polévky je vkládáme až při servírování. • Knedlíčky připravíme tak, že bílé pečivo nakrájíme na kostičky, přidáme překrájenou petrželovou nať. Do misky dáme změkklé máslo a vyšleháme ho se žloutky, ochutíme muškátovým oříškem. Z osolených bílků vyšleháme pevný sníh. Vyšlehané ochucené žloutky s máslem smícháme s nakrájenými kostičkami bílého pečiva, pak lehce vmícháme pevný sníh a ze vzniklé hmoty tvarujeme knedlíčky, které následně vaříme nejlépe na páře cca 5 minut. • Servírování: polévku nalijeme do nahřátého talíře, přidáme orestované vnitřnosti, knedlíčky a doplníme překrájenou petrželí.