Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé zboží

Platnost od 3.1. do 15.1.


Čerstvé zboží - strana 15










     

Čerstvé zboží - strana 15

Pečený mořský vlk s rýží a luštěninovým indickým curry Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Ryba: Mořský vlk Sůl Maldon Olivový olej extra panenský Rýže: Rýže basmati Luštěninové curry: Červená čočka Fazole purpurové, barevné Fazole červené Cizrna Fazole měsíční – velká bílá Rostlinný olej Cibule bílá Rajčatový protlak Horeca Select Zázvor, mletý Koriandr, mletý Horeca Select Kardamon, mletý Horeca Select Skořice, celá Horeca Select Kurkuma Chilli papričky Zázvor čerstvý Česnek Horeca Select Hřebíček Horeca Select Bobkový list Horeca Select Koriandr čerstvý Sůl Cena za jednu porci** : 2300 g 10 g 50 g 618,70 Kč 3,33 Kč 4,76 Kč 500 g 22,65 Kč 100 g 100 g 100 g 100 g 100 g 100 g 120 g 150 g 10 g 11 g 10 g 20 g 5g 10 g 10 g 10 g 1g 1g 30 g 30 g 4,98 Kč 7,34 Kč 4,77 Kč 4,93 Kč 4,70 Kč 4,19 Kč 3,11 Kč 5,19 Kč 4,42 Kč 5,49 Kč 7,99 Kč 7,75 Kč 1,41 Kč 1,00 Kč 0,34 Kč 0,60 Kč 0,47 Kč 1,24 Kč 22,90 Kč 0,13 Kč 74,24 Kč Obtížnost: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 2h • Rýže: Rýži přebereme, důkladně propereme ve vodě (postupně třikrát vyměněné) a uvaříme ji ve speciálním hrnci na přípravu rýže dle návodu. Hned po uvaření rýži promícháme a ponecháme minimálně 20 min. pod pokličkou odpočinout a tzv. dojít. • Luštěniny: Jednotlivé druhy přebereme, propláchneme a odděleně vaříme v dostatečném množství vody. Nesolíme. Opět vaříme „na skus“. Po uvaření přecedíme. Vývar z luštěnin použijeme při další níže uvedené přípravě. • Příprava curry: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme do zesklovatění, přidáme rajčatový protlak a opět orestujeme. Do protlaku pak postupně přidáváme koření – mletý zázvor, mletý koriandr, mletý kardamon, skořici celou, kurkumu a stále lehce restujeme na mírném teple. Poté podlijeme trochou vývaru z luštěnin, přidáme hřebíček, bobkový list, sůl, cukr, nastrouhaný čerstvý zázvor, česnek a pro pikantnost kousek rozkrojené chilli papričky (nesekáme ji, abychom ji mohli kdykoli vyndat a regulovali si tak pálivost). Vše dokonale svaříme. V hmoždíři rozmačkáme celý kardamon a přidáme jej do základu. Vše důkladně provaříme, přidáme fazole a dále prováříme, aby všechny chutě správně pronikly do fazolí. • Mořský vlk: Rybu zbavíme šupin, omyjeme, osušíme a vyfiletujeme. Jednotlivá filátka šikmo překrojíme. Pánev si dobře nahřejeme a na malém množství oleje opékáme mírně osolená filátka (kůží dolů). Zpočátku je trochu přimáčkneme k pánvi, aby se nepokroutila. Pečeme na pánvi bez otáčení, dokud není kůže opečená dokřupava. Nejprve zprudka a poté na mírném teple. V momentě, kdy je kůže křupavá a maso ryby i na povrchu prohřáté, filé otočíme, aby se maso zatáhlo i z druhé strany, a ihned servírujeme. • Servírování: Na střed nahřátého talíře nasypeme rýži, uprostřed ní uděláme důlek a vložíme do něj indické luštěninové curry. Navrch položíme připravený filet z ryby. Hotový pokrm doplníme snítkou čerstvého koriandru. Mořský vlk nekuchaný 00 269, 306,66* cF1302_13-16.indd 15 lat.: Dicentrarchus labrax vel.: 600–800 g/ks původ: Řecko, Chorvatsko, chov cena za 1 kg 00 32, 36,48* Rýže basmati bal.: 5 kg cena za 1 kg 90 119, 136,69* Extra panenský olivový olej bal.: 1 l cena za 1 l původ: Itálie archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH dle aktuální sazby platné ke dni vydání letáku Název položky 15 17.12.12 12:26