Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Maso, uzeniny, pečivo

Platnost od 10.1. do 16.1.


Maso, uzeniny, pečivo - strana 6










     

Maso, uzeniny, pečivo - strana 6

RECEPTY Pekingské zelí hledejte tento Kaufland týden v nabídce OD Kaufland! Pekingské zelí k vaření zavelí Potřebujeme: • • • • • • • • Červené kuře 4 kuřecí prsní řízky 2 lžíce thajské červené kari pasty 2 lžíce rostlinného nebo arašídového oleje 1 hlávku pekingského zelí (pe-tsai) nakrájenou nadrobno 180 g čínského zelí (pak-čoi), natrhaného na kusy 1/2 hlávky kapusty kadeřavé, nakrájené nadrobno • 2 nadrobno nakrájené šalotky 2 prolisované stroužky česneku • 1 lžíci rýžového octa 2 lžíce sladké čili omáčky • 2 lžíce thajské sójové omáčky Postup: Kuřecí prsní řízky několikrát nařízneme a do masa vetřeme červenou kari pastu. Přikryjeme a necháme přes noc marinovat. Wok rozehřejeme na středně vysokou teplotu a maso v něm opékáme 5–6 minut tak, aby bylo propečené. Během opékání je jednou nebo dvakrát obrátíme. Přeneseme je na mísu a udržujeme teplé. Wok vytřeme. Ve woku rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme pekingské a čínské zelí a kapustu a necháme je ovadnout. Vmícháme zbývající olej, šalotky a česnek a opékáme je tak, aby byly křehké, ale nezhnědly. Ochutíme octem, čili omáčkou a sójovou omáčkou. Wok odstavíme. Kuřecí maso nakrájíme na plátky. Směs z woku upravíme na talíře a navrch položíme maso. Pokapeme je šťávou z woku a ihned podáváme. Pramen a foto: Recepty na každý den – Wok, Nakladatelství SLOVART Potřebujeme: • • • • pekingského zelí Salát z se slaninou 1,5 kg pekingského zelí 200 g plátků anglické slaniny • 2 cibule • 1 lžíci semínek fenyklu 8 lžic bílého octa balsamico • 6 lžic oleje • 1 tlustou slanou tyčinku 3 lžíce másla • 1 snítku hladké petrželové natě • sůl • pepř Postup: Zelí očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme, košťál vyřežeme; nakrájíme je na jemné nudličky, posypeme solí a rukou promísíme. V pánvi nasucho opečeme plátky slaniny dokřupava. Vybereme, necháme vychladnout a rozdrobíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Fenyklová semínka nasekáme nahrubo, smícháme s octem, solí a pepřem. Vmícháme olej a cibuli. Do marinády dáme zelí a polovinu slaniny. Přikryté necháme asi 1 hodinu odležet. Slanou tyčinku nakrájíme na tenké plátky a v teflonové pánvi je na másle opečeme z obou stran. Petržel omyjeme, osušíme, lístky nasekáme a smícháme se salátem. Posypeme zbylou slaninou a plátky slané tyčinky. Hodí se k tomu slané pečivo a výrazné víno. Pramen a foto: Rodinná kuchárka, Nakladatelství IKAR REDAKCE Potřebujeme: ninové závitky Zele • 8 velkých listů pekingského zelí Na náplň: • 2 kukuřičky • 1 mrkev • 1 řapík celeru • 4 jarní cibulky • 4 nakládané vodní kaštany • 1 stroužek česneku • 25 g nakládaných bambusových výhonků • 2 lžíce nadrobno nakrájených nesolených oříšků kešú • 1 lžičku sezamového oleje • 1 lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru • 2 lžičky sójové omáčky • sůl Postup: Listy pekingského zelí dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou, aby změkly. Ponecháme je zhruba minutu ve vodě, a pak je důkladně osušíme papírovými utěrkami. Kukuřičné klásky, mrkev, celer, jarní cibulky, vodní kaštany, česnek a nakládané bambusové výhonky nakrájíme nadrobno. K zelenině přidáme oříšky kešú, sezamový olej, zázvor a sójovou omáčku, podle chuti osolíme a promícháme. Změklé listy pekingského zelí rozložíme na pracovní desku a rozdělíme na ně rovnoměrně zeleninovou náplň. Z listů utvoříme úhledné balíčky a zajistíme je párátky. Listy se nesmějí zlámat. Závitky vložíme do bambusových napařovacích košíčků, dáme do hrnce s vroucí vodou a povaříme v páře 15–20 minut. Podáváme s některou omáčkou k namáčení například jako přílohu k drůbežímu masu. Rada: Závitky si můžeme připravit předem a uložit v uzavřené nádobě do chladničky. Před podáváním je pouze uvaříme v páře. Pramen a foto: Špalíček receptů – Čínská kuchyně, Nakladatelství SLOVART ekingským zelím Krabí maso s pami šiitake a houb Potřebujeme: • • • • 230 g hub šiitake • 2 lžíce rostlinného oleje • 2 prolisované stroužky česneku 6 nakrájených jarních cibulek • 1 hlávku pekingského zelí, nakrájenou na kousky 1 lžíci mírně pálivé kari pasty • 6 lžic kokosového mléka 200 g bílého krabího masa z konzervy, bez nálevu • 1 lžičku drcených čili papriček Postup: Houby šiitake nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. V předehřátém woku rozehřejeme rostlinný olej. Do woku dáme houby a česnek a opékáme je za stálého míchání 3 minuty, až houby změknou. Kolečka jarní cibulky a nakrájené pekingské zelí dáme do woku a opékáme, dokud zelí nezměkne. V misce smícháme kari pastu a kokosové mléko. Směs kari pasty a kokosového mléka nalijeme do woku a zároveň přidáme také krabí maso a drcené čili papričky. Zesílíme oheň, pokrm ve woku dobře promícháme, přivedeme k varu a odstavíme. Krabí maso s pekingským zelím a houbami šiitake rozdělíme do nahřátých misek a ihned podáváme. Pramen a foto: Špalíček receptů – Wok, Nakladatelství SLOVART