Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Maso, ryby, zelenina...

Platnost od 16.1. do 30.1.


Maso, ryby, zelenina... - strana 14










     

Maso, ryby, zelenina... - strana 14

Sečuánská polévka s tilápií (hlavní pokrm) Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Čínské houby sušené – Jidášovo ucho 10 g 6,99 Kč Pak choy čerstvý 300 g 52,35 Kč Rýžové nudle 5 mm 100 g 8,77 Kč Sůl 5g 0,02 Kč Tofu čerstvé 100 g 8,49 Kč Bambusové výhonky, sterilované, 50 g 2,65 Kč bez nálevu Kuřecí vývar (vlastní výroba) 2500 g 72,50 Kč Klíčky mungo baby čerstvé 50 g 7,48 Kč Kukuřičný škrob jemný 20 g 1,54 Kč Česnek čerstvý 25 g 2,00 Kč Sójová omáčka Kikkoman 30 g 6,00 Kč Sečuanský pepř celý 0,5 g 0,17 Kč Sezamový olej 0,5 g 0,24 Kč Jarní cibulka čerstvá 30 g 1,64 Kč Tilápie – filátko čerstvé 1200 g 214,80 Kč Horeca Select Hřebíček celý 0,5 g 0,23 Kč Horeca Select Badyán celý 0,1 g 0,08 Kč Chilli papričky čerstvé 5g 0,50 Kč Cukr třtinový 30 g 1,43 Kč Název položky Cena za jednu porci** : 38,79 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 30 min 1. Takto připravenou polévku servírujeme jako hlavní pokrm. Chcete-li ji servírovat jako polévku před hlavním jídlem, ponižte suroviny o 2/3 uvedené váhy. 2. Rybu krájíme na úplně tenounké plátky, aby ji horký vývar zvládl tepelně upravit při servírování. Stačí, aby plátky ryby byly ponořeny v misce s horkým vývarem cca 1 minutu. 3. Sójová omáčka Kikkoman je důležitou součástí receptury. Bez ní tato receptura prostě nefunguje! P t Stád ík Petr Stádník archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ Tilapia filet lat.: Oreochromis niloticus 00 vel.: 140–220 g/ks 194,35* původ: Čína, chov cena za 1 kg 169, 14 cF1303_11-16.indd 14 28,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 33,24 Rýžové nudle bal.: 375 g cena za 375 g 29,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 34,39 Bambusové výhonky nudličky bal.: 565 g cena za 565 g 3.1.13 10:49 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Základ: Do kuřecího vývaru přidáme hřebíček, badyán, česnek vcelku, sójovou omáčku a třtinový cukr. Škrob si rozmícháme ve vodě a polévku jím lehce zahustíme (musí být však stále výrazně řídké konzistence). Pepř opražíme nasucho v pánvi a následně jej rozdrtíme v hmoždíři. Přidáme jej dle chuti do připraveného vývaru. Nakonec vývar dochutíme jemně solí a přecedíme. • Houby, nudle: Sušené houby dáme do misky, přelijeme horkou vodou a necháme asi 30 minut namáčet (vodu z hub přidáme při vaření do vývaru). Pak choy očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Tofu nakrájíme na kostičky. Bambusové výhonky nakrájíme na nudličky a namočíme spolu s mungo klíčky do studené vody. Nudle namočíme do vody o teplotě cca 30 °C, aby byly plně ponořeny. Ponecháme je tak do úplného změknutí, nevaříme! • Ryba: Tilápii si nakrájíme na tenké plátky a jarní cibulku na nudličky. • Servírování: Do misky či talíře vložíme nejprve čerstvé mungo klíčky, na ně přidáme spařené nudle, houby, kousky čerstvé ryby, tofu a veškerou zeleninu. Vše zalijeme připraveným vařícím vývarem a doplníme jarní cibulkou a plátky chilli. Nakonec vše lehce zakapeme sezamovým olejem.