Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Maso, ryby, zelenina...

Platnost od 16.1. do 30.1.


Maso, ryby, zelenina... - strana 15










     

Maso, ryby, zelenina... - strana 15

Bramborové šišky s mákem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Šišky: Horeca Select Brambory varný typ B Krupička jemná Vejce 2 ks Sůl Posyp: Mák modrý mletý Cukr moučka Máslo 82 % 2000 g 600 g 100 g 20 g 19,80 Kč 11,07 Kč 5,50 Kč 0,09 Kč 80 g 120 g 300 g 8,79 Kč 2,99 Kč 32,40 Kč Cena za jednu porci** : 8,06 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 45 min Tipy kuchaře: 1. Hotové šišky můžeme doplnit místo máku opraženou jemnou strouhankou smíchanou s opraženými mletými ořechy. 2. Tento pokrm můžeme podávat i jako dezert, snížíme však o 2/3 váhu výše uvedených surovin. P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ Brambory konzumní pozdní prané 90 99, 114,89* cF1303_11-16.indd 15 Mák mletý 100% bal.: sáček 1 kg cena za 1 kg 90 9, 11,39* varný typ B – „přílohové” původ: Česká republika příčný průměr: 40–55 mm, 55–70 mm bal.: fólie 5 kg, cena za 1 kg Máslo 00 27, 31,05* bal.: 40× 250 g cena za 250 g další akční cena také na: bal.: 4× 250 g archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. • Příprava těsta: Den předem si uvaříme neoloupané brambory. Po uvaření, ještě teplé, brambory oloupeme. Brambory tak lépe odpaří vodu a těsto se nám lépe zpracovává. Druhý den brambory nastrouháme na jemném struhadle. Bramborové těsto je vhodné zpracovávat ve větší nádobě. Nastrouhané brambory lehce prsty promneme s krupičkou, směs tak promísíme. Pak přidáme vejce a sůl, opět lehce promícháme v těsto. Nemačkáme je, neboť by nám začalo řídnout. Zpracované těsto je stále částečně sypké. Po částech těsto zpracováváme a tvarujeme z něj šišky. Šišky vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme je pozvolna dle velikosti cca 4 minuty. Vařené šisky vyplavou na povrch. Pomocí podběráku je vyjmeme a vložíme do nádoby s rozpuštěným máslem. • Příprava máku: Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem. • Servírování: Šišky servírujeme na nahřátém talíři, hustě sypané směsí máku a cukru, přelité rozpuštěným máslem. 15 2.1.13 13:57